Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Limak’ın rekor projesine yabancı finansman
Limak’ın rekor projesine yabancı finansman

Limak, 4,3 milyar Dolarlık ihale bedeliyle Türk müteahhitlerin ülke dışında tek kalemde aldığı en büyük iş olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatı için Kuveyt’in en önde gelen iki bankası National Bank of Kuwait (NBK) ve Kuwait Finance House’tan (KFH) toplam 249,2 milyon Kuveyt Dinarı (yaklaşık 823 milyon Dolar) finansman sağladı. Limak böylece bir Türk müteahhitlik firması olarak Türkiye dışında üstlendiği bir projede, uluslararası finans kuruluşlarıyla çalışarak önemli bir başarı daha sağlamış oldu.

Kuveyt’te yapılan imza töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Kuveyt’e geldiğimiz ilk günden bu yana son derece sıcak karşılandık ve kendimizi her zaman evimizde hissediyoruz. İmzaladığımız bu finansman paketi sayesinde, Kuveyt’te yürüttüğümüz havalimanı terminal projesinin daha hızlı ilerleyebilmesinin de önü açılmış olacak” dedi.

Limak İnşaat yer teslimi Ağustos 2016 tarihinde yapılan ve proje süresi 6 yıl olmasına rağmen 4 yılda tamamlanması hedeflenen Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binası inşaatında hafriyat çalışmalarını büyük ölçüde ilerleterek beton temellerin yüzde 80’ini tamamladı. Sahada çalışan sayısının ise 3,000’in üzerine çıktığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina