Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - LIUGONG, DRESSTA DOZER ÜRETİMİNİ ÇİN’E TAŞIYOR
LIUGONG, DRESSTA DOZER ÜRETİMİNİ ÇİN’E TAŞIYOR

LIUGONG, DRESSTA DOZER ÜRETİMİNİ ÇİN’E TAŞIYOR

Çin merkezli inşaat makineleri üreticisi LiuGong, Polonya'nın Stalowa Wola kentindeki paletli dozer fabrikasını, 2012 yılında Dressta dozer işini satın aldığı Huta Stalowa Wola'ya (HSW) geri sattı.

Dressta'nın fikri mülkiyet haklarını elinde bulunduran LiuGong, dozer üretimini, yılda 3.000 adetlik kapasiteye sahip olan Çin'in Changzhou kentindeki yeni fabrikasına taşıyor.

LiuGong tarafından Polonya'da istihdam edilen personelin yaklaşık yüzde 15’i firmanın bölgesel satış merkezinde çalışmaya devam ederken, çoğunluğu HSW firmasına transfer olacak.

LiuGong’dan yapılan açıklamada, üretimin Çin'e kaydırılmasının ürün çeşitliliğini, verimliliği ve üretim kapasitesini artıracağı, ayrıca özellikle gelişmekte olan pazarlardaki müşteriler için daha kısa teslim süreleri sağlayacağı belirtildi.

1937’ye uzanan üretim tecrübesi

Stalowa Wola fabrikası, 1937 yılında askeri ekipman üretimi için kuruldu. Zamanla; Jones Cranes, Coles Cranes, Clark Equipment, Stetter GmbH ve International Harvester gibi güçlü markalarla yapılan lisans anlaşmaları sayesinde, Orta Avrupa'nın en büyük inşaat ekipmanı üreticilerinden biri haline geldi. Şirket, yıllar içinde sürekli gelişen müşteri beklentileri ve çevre mevzuatı doğrultusunda modernleşti. Bununla birlikte Dressta makinelerinin hâlâ efsanevi International Harvester donanımının ustaca tasarlanmış sadeliğini ve sağlamlığını taşıdığı ifade ediliyor.

Dressta, 2012 yılında LiuGong Machinery tarafından satın alındı ve LiuGong Dressta Machinery olarak yeniden adlandırıldı. Çin pazarına erişim ve önemli miktarda kaynak enjeksiyonu sayesinde bu satın alma, üretim hacminde ve verimlilikte artış sağladı; bu da şirketin tarihinde yeni bir bölümün başlangıcı oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina