Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Livelink, JCB müşterilerine kredi alırken de avantaj sağlayacak
Livelink, JCB müşterilerine kredi alırken de avantaj sağlayacak

SİF İş Makinaları tarafından Türkiye’de satılan JCB iş makinelerinde sunulmaya başlayan Livelink sisteminin kredi kuruluşlarına tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, bu sene 40. yıllarını kutlayacakları JCB distribütörlüğünde 2013 yılında 1589 adet makine satarak tarihin en yüksek satış rakamına ulaştıklarını ve JCB dünyasının en büyük beşinci distribütörü konumuna geldiklerini ifade etti.
Livelink sistemini, teknolojinin sunduğu ciddi bir imkân olarak değerlendiren Divriş: ''Satış sonrasında müşterilerimizin kullanım verilerine ulaşarak hem onların daha iyi maliyetlerde, daha iyi koşullarla makinelerini kullanmalarını hem de onlara daha verimli hizmet vermeyi sağlıyor'' dedi.
Sadece Türkiye'de değil dünyada da iş makinelerinin kaybolması ve çalınması durumlarının leasing firmalarının başını ağrıttığını belirten Divriş: ''JCB'nin bu sistemi makinelerine yüklemesiyle birlikte makine çalınmalarında ciddi anlamda azalma yaşandı. Umarım bu sistem hem sizin geceleri daha rahat uyumanıza sebep olacak hem de sigorta giderlerimizin daha da düşmesine yol açacaktır'' açıklamasında bulundu.
''JCB iş makineleri son kullanıcı için de güvenli, kredi verenler için de güvenli''
Müşterilerinin sadece nihai kullanıcılar olmadığını, leasing firmaları ve sigorta şirketlerinin de bu sistemden faydalanması gerektiğini ifade eden SİF İş Makinaları Direktörü Cihan Ünlü: '' JCB makineleri son kullanıcı için de güvenli, kredi verenler için de güvenli. Buradaki amacımız, son kullanıcıya giderken maliyetlerin düşmesini sağlamaktır. Daha avantajlı kredi koşullarını sağlayabilmek; ek teminat isteme oranlarını azaltmak, belki peşinat oranlarını azaltmak ama bunu da rasyonel bir nedene dayandırmaktır''şeklinde konuştu.
''Keşke sektördeki her makinede bu sistem olabilse''
İş makinelerinde bu tarz sistemlerin olmasının kredi kararını kesinlikle etkileyeceğini belirten Siemens Finansal Kiralama A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Levent Kırbıyık, sektördeki en büyük sıkıntının krediyi veren kurumların taşıdığı ‘makinenin kaybolma riski’ olduğunu belirtti.

Kırbıyık: ''Bu makinelerin değerliliğine baktığınızda zaten ikinci el piyasasının çok iyi olduğunu biliyorsunuz. Önemli olan gerektiği zaman makinenin yerini bulabilmektir. Bu sistem de bize bu konuda önemli bir avantaj sağlıyor. Dolayısıyla kredi verirken mutlaka faydalı olacağına inanıyorum. Keşke sektörde her makinede bu özellik olabilse diye düşünüyorum''dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina