Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Maden ihracatçıları, 238 ülkede tahsilat riskini Eximbank’a sigortalatacak
Maden ihracatçıları, 238 ülkede tahsilat riskini Eximbank’a sigortalatacak

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye’nin lider sektörleri arasında yer alan Maden ve Doğaltaş Sektörü, yaptığı ihracatta alacak riskini Eximbank’ın “Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası” ile ortadan kaldıracak.

Savaş, muhabir bankanın ödeme yapmaması, ithalatçı firmanın iflası gibi politik ve ekonomik birçok nedenden dolayı ihracatçıların tahsilatta sıkıntı yaşadıklarını anlatan Eximbank Ege Bölge Müdürü Ferhat Fırat, ihracatçılara Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası’nı kullanmalarını önerdi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri’nde konuşan Fırat, Türkiye’nin ihracatının yüzde 20’sini Eximbank olarak finanse ettiklerini, kredi hizmeti yanında dünya genelinde 238 ülkedeki ithalatçılarla ilgili ihracatçı firmalara enformasyon bilgisi verdiklerini ve riski binde 2-7 arasında maliyetle sigortaladıklarını anlattı. Ferhat Fırat, bu hizmeti Ermenistan, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kore dışında dünya genelinde verdiklerini ifade etti.

Dünyada ekonomik krizlerin her zaman yaşandığını ve hiç umulmayan ithalatçıların iflas ettiğine şahit olduklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ihracatının yüzde 98’i bu ülkeye katma değer olarak dönen Madencilik ve Doğaltaş Sektörü mensuplarının 25 farklı Eximbank kredisinden kendilerine uygun olanlarını ve “Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası”nı kullanmalarını tavsiye etti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina