Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Maden sektörü güçlerini yeniden birleştirdi
Maden sektörü güçlerini yeniden birleştirdi

Türkiye’nin ihracatta katma değerli sektörlerinin başında gelen madencilik sektörü, 4 yıllık aranın ardından aynı masanın etrafında toplandıklarını ve güçlerini birleştirdiğini İzmir’de düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.

5 Kasım 2017 tarihinde yapılan Genel Kurulda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Aydın Dinçer ve EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği madencilik sektörünün geleceği için ortak yol haritası belirleteceklerini açıkladılar.

Sektör bir araya gelmeli
“Madencilik sektörü için amasız, egosuz, fakatsız çalışmak zorundayız” diyen İMİB Başkanı Dinçer, son 4 yıldır madencilik sektörünün bir araya gelemediğini belirtti ve “Sektörümüzün süratle tüm birliklerimizin bir araya gelmesi gerekiyor. Tüm derneklerimizin birbiri ile çatışmadan aynı masa oturabilecek sektörümüzün sorunlarını konuşacak durumda olması gerekiyor.” dedi.

Madencilik sektörünü ‘35 yılda harikalar yaratan bir sektör’ olarak tanımlayan EMİB Başkanı Mevlüt Kaya ise yüzde 96’sı üretici ihracatçı olan sektörün sorunlarıyla ilgilenilmesi gerektiğini ve bu amaçla sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

10 aylık maden ihracatı 3 milyar 900 milyon Dolar oldu
Açıklamalarına madencilik sektörünün ihracat performansı hakkında bilgi vererek devam eden Dinçer, 2017 yılının Ocak – Ekim döneminde Türkiye’nin maden ihracatının 3 milyar 900 milyon Dolar civarında olduğunu, 2016 yılının aynı dönemine göre madencilik ihracatının yüzde 27,3 artış gösterdiğini ifade etti. Dinçer, 2017 yılında Doğaltaş ihracatının yüzde 13’lük artışla 1 milyar 700 milyon Dolara ulaştığını da açıklamalarına ekledi.

İzmir Marble Fuarı’nı destekliyoruz
İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak tanımlayan İMİB Başkanı Dinçer şöyle devam etti: “İzmir Marble Fuarı’nı canı gönülden destekliyoruz. Marble Danışma Kurulu Toplantısına bizzat katıldım. 1.100 firmamız buraya katılıyor. İMİB’te bu yıl fuara EMİB, TÜMMER, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte aynı stantta katılacak.”

Hayatımız maden
Madencilik sektörünün 24-26 Kasım 2017 tarihlerinde Antalya’da Madencilik Çalıştayı’nda bir araya geleceği bilgisini veren Dinçer, “Madencilik sektörün çözülmesi gereken problemleri var. 2023 yılı için 15 milyar Dolar ihracat hedefimiz var. Bunları yakalamak için ruhsat ve izinlerin kısa zamanda çözülmesi gerekir. Yeni ürünleri elde edebilmemiz ve ARGE çalışması yapabilmemiz için devletten proaktif rol almalarını, izinlerimizin çok daha hızlı çıkması için yapılması gerekenleri yapılmasını talep edeceğiz. Madencilik Çalıştayı’nın konusunu “Hayatımız Maden” olarak belirledik. Televizyonumuzda da, telefonumuzda da maden ürünü var. Diş macununda bile yediğimiz ekmekte bile maden var. Hayatımız maden. Madene olumsuz bakan kesime bunu anlatabilmeliyiz. Biz demeliyiz ki madenleri çıkarmak yeni teknolojinin geliştiği bu çağda madene karşı çıkmak gibi bir durum söz konusu olamaz madenleri çıkarmak zorundayız. Çıkaracağız. Milli maden politikası çok doğru yaklaşımlar. Türkiye’nin geleceği madenlerde.” diyerek sözlerini tamamladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina