Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Madencilik Sektörü, İşlenmiş Doğal Taş UR-GE Projesi için harekete geçti
Madencilik Sektörü, İşlenmiş Doğal Taş UR-GE Projesi için harekete geçti

Ege Maden İhracatçıları Birliği işlenmiş ürün ihracatını yükseltmek ve ihraç edilen ürünlerde katma değeri arttırmak için Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi’nden yararlanmak üzere harekete geçti. Projeye katılacak firmalar yüzde 75 oranında devlet desteğinden yararlanacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İşlenmiş Doğal Taş UR-GE projesiyle ilgili olarak, madencilik sektörü açısından şimdiye kadar keşfedilmemiş yeni pazarlara yönelik pazarlama faaliyetleri gerçekleştirme niyetinde olduklarını ve birlik üyelerinin ihracat pazarlarını genişletmek amacı güttüklerini ifade etti. Kaya, “Artık mevcut doğal taş rezervimizin ve çeşitliliğimizin dünya ticaretinden aldığımız paya yansımasını istiyoruz.” dedi.

İşlenmiş Doğal Taş UR-GE Projesi’ne katılmak isteyen firmalardan yoğun talep beklediklerini ifade eden Kaya, başvuruları 22 Ocak 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Ege İhracatçı Birlikleri, Sanayi ve Maden Sektörleri Şubesi’ne iletilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina