Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Madenlerin yükünü hafifleten 305 tonluk yeni dev...Liebherr T 274
Madenlerin yükünü hafifleten 305 tonluk yeni dev...Liebherr T 274

Madenlerin yükünü hafifleten 305 tonluk yeni dev:

Liebherr T 274

Geniş ürün portföyüyle dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de birçok önemli projenin makine ve ekipman tedarikçisi olan Liebherr, maden sahaları için geliştirdiği, 305 ton yük taşıma kapasitesine sahip yeni kaya kamyonu T 274’ü tanıttı.

Yeni T 274 kaya kamyonun, 20 milyon saati aşkın saha tecrübesine sahip olan T 284 modeli baz alınarak geliştirildiği belirtiliyor. Yeni model, 363 ton kapasiteli T 284 ile 240 ton kapasiteli T 264 modelleri arasındaki boşluğu doldurarak, madencilik sektöründe Liebherr’in elini güçlendirecek.

Güçlü ve güvenli tahrik sistemi

3.650 hp gücündeki MTU motor ile güçlendirilen T 274’te Liebherr’in “Litronic Plus AC” tahrik sistemi bulunuyor. Bu sistemin, yüklü tırmanışlarda dahi geleneksel mekanik tahrik sistemlerine kıyasla sürekli bir hız sağladığı, bunun da iş çevirim sürelerini önemli ölçüde kısaltarak üretimi arttırdığı ifade ediliyor. T 274, 6.035 hp’lik dinamik fren gücüyle yokuş inişlerde de güvenlik ve verimlilik sağlıyor.

Daha hızlı iş çevrimiyle bir yandan üretim kapasitesi önemli ölçüde artarken, aynı zamanda elde edilen düşük yakıt tüketimiyle daha düşük ton başına maliyet rakamlarına ulaşılabildiği belirtiliyor.

Zorlu koşullara dayanıklı

En zorlu koşullara uygun olarak geliştirilen yeni T 274, eksi 40 dereceye varan aşırı soğuklarda ve deniz seviyesinden 5.000 metreye kadar olan yükseklikteki sahalarda kullanılabiliyor.

Tasarımında operatörleri ve bakımlarını yapan teknisyenlere konfor, güvenlik ve kolaylık sağlayan detaylara özen gösterilmiş.

Son derece yüksek üretim rakamlarına ulaşılan büyük maden sahalarında ideal yükleyici kamyon eşleşmesi üretim ve maliyetler açısından hayati önem taşıyor. Yeni T 274’ün, 47,5 metreküp kepçe kapasiteli Liebherr R 9800 ekskavatör ile ideal bir uyum sağladığı, 4 seferde kamyonun doldurulabildiği belirtiliyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan “Trolley Assist” sistemi sayesinde T 274, üzerlerindeki bir pantograf aracılığıyla (özellikle tırmanışlarda) elektrik sistemine bağlanabiliyor. Böylece yakıt tüketiminin yanı sıra CO2 emisyonlarında da ciddi bir azalma sağlanıyor. Bu sistemle donatılan 38 adet T 284 model kaya kamyonun hali hazırda iki şantiyede, son derece verimli ve çevreye duyarlı şekilde çalıştığı vurgulanıyor.

 

T 274 Kaya Kamyonu Teknik Özellikler

Yük kapasitesi

305 ton

Yüklü ağırlık

528 ton

Motor

MTU – 3.650 hp

Tahrik sistemi

Liebherr Litronic Plus AC

Azami hız

53 km/saat

Lastik ölçüleri

53/80 R 63

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina