Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - MADENLERİN YENİ EKSKAVATÖRÜ KOMATSU PC950-11 TÜRKİYE’YE GELİYOR
MADENLERİN YENİ EKSKAVATÖRÜ KOMATSU PC950-11 TÜRKİYE’YE GELİYOR

MADENLERİN YENİ EKSKAVATÖRÜ KOMATSU PC950-11 TÜRKİYE’YE GELİYOR

Komatsu iş ve maden makineleriyle birçok sektörün ihtiyacını karşılayan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., yeni ağır hizmet tipi PC950-11 model ağır hizmet tipi ekskavatörünü Türkiye pazarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Avrupa’da ilk olarak 2022 yılında Münih’te gerçekleşen Bauma Fuarı’nda sergilenen ve 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye pazarına girecek olan PC950-11’in, madenler ve taş ocakları gibi zorlu şantiyeler için özel olarak tasarlandığı; üretkenlik, yakıt verimliliği, operatör konforu ve iş sahası güvenliği açılarından yeni standartlar getirdiği belirtiliyor.

Daha yüksek üretim kapasitesi

Yeni nesil motor teknolojisine sahip olan 95 ton sınıfındaki yeni Komatsu PC950-11’in artırılmış kova kapasitesi, motor ve kazı gücüyle birlikte önceki seriye kıyasla yaklaşık yüzde 50’ye varan oranda daha yüksek performans sunduğu ifade ediliyor.

PC950-11’in öne çıkan özelliklerinden, Kule Dönüş-Bom Öncelik Seçme opsiyonu sayesinde, yükleme açısına göre boma veya kuleye öncelik tanınabiliyor ve daha seri, daha hızlı kamyon yükleme olanağı sağlanıyor.

Diğer bir özelliği olan hidrostatik dönüş için bağımsız pompa ve çift motor sayesinde kule hidrolik sistemi bağımsız çalışıyor ve daha hızlı dönüş imkânı tanınıyor. Aynı zamanda kule freni devreye girdiğinde, motora yardımcı olarak daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

Yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu

Devrim niteliğindeki motor tasarımı ve gelişmiş yakıt yönetim sistemi ile Komatsu PC950-11’in, önceki modeline kıyasla yakıt tüketimini yüzde 40’a varan oranda azalttığı ifade ediliyor. Böylece önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir çevreye de katkıda bulunmuş oluyor.

Ücretsiz bakım ve komponent garantisi

Komatsu, PC950-11’in 3 yıl / 6.000 saat boyunca tüm bakım operasyonları Komatsu tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Sunulan bakım hizmetlerinde DPF filtreleri dahil ücretsiz bir şekilde değiştiriliyor. Ayrıca bu süre içerisinde sunulan komponent garantisiyle kullanıcılara büyük kolaylık sağlanıyor.

Kabinde yüksek konfor ve güvenlik

Komatsu, PC950-11 operatör konforuna ve ergonomiye öncelik verilen kabin tasarımıyla da dikkat çekiyor. Geniş kabin mükemmel görüş, azaltılmış gürültü seviyeleri ve ergonomik kontroller sunarak operatörlerin uzun vardiyalarda kolaylıkla ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Operatör koltuğu ile entegre konsol, tam otomatik klima, emniyet kemeri uyarısı, otomatik kilit kolu kilitleme işlevi, ikincil motor durdurma anahtarı, yüksek çözünürlüklü 7 inç LCD ekran, bluetooth işlevli multimedya gibi özellikler rahat ve üretken bir çalışma ortamına katkıda bulunuyor.

Güvenli bir çalışma ortamını desteklemek için çeşitli özelliklerle donatılan Komatsu PC950-11, gelişmiş stabilite, otomatik uyarı sistemleri ve iyileştirilmiş operatör görüş açısının yanı sıra 4 kamerayla 360 derece kontrol sağlayan KomVision ve gece çalışma aydınlatmaları gibi donanımlarıyla kazaların önlemesine yardımcı olur ve zorlu sahalarda daha güvenli operasyonlar sağlıyor.

KOMTRAX ile her an kontrol altında

KOMTRAX uydu takip sistemi özelliğine de sahip olan Komatsu PC950-11, performans, servis zamanlaması, konum ve arıza bilgileri gibi bilgileri uydu üzerinden filo yöneticilerine veya firma sahiplerine anlık olarak aktarılmasını sağlıyor. Ayrıca Komatsu’nun iş ortaklarına sunduğu ayrıcalıklı bir hizmet olan Müşteri Destek Merkezi, bu verileri takip ederek olası riskleri erkenden tespit edip raporluyor.

Marubeni Dağıtım ve Servis İş Makinaları Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Burçak Birand, yeni PC950-11 modelini Türkiye pazarına sunmaktan heyecan duyduklarını belirterek,

Bu ekskavatör gücü, verimliliği ve operatör konforunu daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getiriyor. PC950-11’in özelliklerinin yanında sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerle iş ortaklarımızın çalışma verimliliğinde devrim yaratacağımıza inanıyoruz. Madencilik sektörünün profesyonellerini Komatsu PC950-11'i deneyimlemeye ve operasyonlarında yaratabileceği farkı keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina