Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - MakinaGetir.com yeni nesil makineciliği başlatıyor
MakinaGetir.com yeni nesil makineciliği başlatıyor

MakinaGetir.com yeni nesil makineciliği başlatıyor

Yanmar Turkey Makine’nin bünyesinde 2016 yılında İzmir’de faaliyete başlayan MakinaGetir.com; ücretsiz ekspertiz hizmet ile birlikte saatlik, günlük, haftalık, aylık, yıllık ve 5 yıla kadar olan işler için operatörlü veya operatörsüz makine kiralama hizmetleriyle müşteriye avantajlar vadediyor.

Dünya dijitalizasyona doğru evrilirken iş, inşaat ve endüstriyel makineler sektöründe de bu alana dair yenilikleri görmeyi sürdürüyoruz. Özellikle makine kiralama seçeneklerinin hem pratik olması hem de değişen işlere göre yatırımcının çeşitli makine almama isteği, yeni hizmet metotlarını geliştirdi. İnternet üzerinden yapılan aboneliklerle makine tedariki ve kiralaması da bunlardan en revaçta olanı.



Yanmar Turkey Makine A.Ş.; dünyanın önde gelen iş makinesi, tarım makine ve ekipmanları, güç sistemleri, marine ve endüstriyel motor üreticilerinden Yanmar tarafından 3 sene önce kuruldu. İzmir merkezli şirket, tarım ve enerji grubu faaliyetlerini kendi personeliyle yürütüyor. Japonya’da ürettiği motorların satış ve satış sonrası hizmetlerini ise distribütör ağı ile gerçekleştiriyor.



İnternetten abonelikle başlayan süreç

Şirketin yeni projesi ise “MakinaGetir.com” adını taşıyor. Yanmar, web sitesi üzerinden makine tedarikçileri ile son kullanıcıları buluşturan bu portal için Türkiye’yi pilot bölge olarak seçmiş ve İzmir ile çevre bölgelerde çalışmalara başlamış. Sisteme göre makine ihtiyacı olan kullanıcılar web sitesine giriyor ve kendilerine en uygun makineyi, MakinaGetir.com ekibinin de yönlendirmeleriyle kiralıyorlar.

Konuyla ilgili olarak İzmir’de görüştüğümüz Yanmar Turkey “MakinaGetir.com” Satış Direktörü Burak Sığ; hızlı, kolay ve güvenilir şekilde makine ihtiyaçlarını çözümlemeye çalışan dijital bir platform oluşturduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“MakinaGetir.com, makine ihtiyacınızı internet üzerinden veya telefonla bildirdiğiniz, uzman ekibimizin ücretsiz ekspertiz hizmetiyle işin tanımını yaptığı ve sözleşmelerle de haklarınızı koruyarak tedarikçilerimiz aracılığıyla işlerinizi tamamlayan, yaşayan bir yapı. Oluşturduğumuz altyapıda Yanmar’ın 120 yıllık kurumsal tecrübesi bulunuyor. Tedarikçilerimizi özenle seçerek belli kriterlere sahip olan ve bizim prensiplerimize ayak uydurabilecek firmaları belirledik. Onlarla anlaşmalarımızı yaparak yola çıktık. Sonrasında da bize gelen müşterilerimizden aldığımız referanslarla kendimizi duyurmayı başardık.
“Sahada ücretsiz ekspertiz hizmeti vererek hangi makinelerin çalışması gerektiğine, makinelerin ne kadar çalışacağına dair bir rapor hazırlıyoruz”



Makine tedarikçisine ve müşteriye faydaları

Yeni iş biçimimizle makine sahiplerini müşteriyi doğru tespit edememe ve işi yapıp yapmama kararsızlığından kurtarıyor, doğru müşteriyle birlikte boşta duran makinelerini de çalıştırıyoruz. Ayrıca iş neticesinde faturayı bize kesip tahsilatı da bizden yapıyorlar. Böylelikle her iki yönde de güvencede oluyorlar.

Müşteri açısından bakıldığında ise öncelikle sahada ücretsiz ekspertiz hizmeti vererek hangi makinelerin çalışması gerektiğine dair bir rapor hazırlıyoruz. Ardından müşterimize en yakın konumda olan ve elinde iş için uygun makineler bulunan tedarikçimizi yönlendiriyoruz. Neticede tam zamanında işleri bitmiş ve ödeyecekleri rakamların dışında sürprizlerle karşılaşmadan memnuniyetleri sağlanmış oluyor. Çünkü bazen müşteriler normalin üzerinde fiyatlar ödeyebiliyorlar.

“Günümüz itibarıyla 3 bine yakın makinemiz sistemde kayıtlı olarak hizmet veriyor ve bu sayı sürekli artıyor!”



Her tipte makine mevcut

Sistemimiz içerisinde 1 tondan 70 tona kadar ekskavatör, yükleyiciler, kazıcı yükleyici, mini yükleyiciler, 500 tona kadar vinçler, tonaj sınırı olmaksızın akülü ve dizel forkliftler, endüstriyel veya inşaat sektörlerinde kullanılacak eklemli ya da makaslı platformlar bulunuyor. Günümüz itibarıyla 3 bine yakın makinemiz sistemde kayıtlı olarak hizmet veriyor ve bu sayı sürekli artıyor.”

İzmir pilot bölge oldu

Yeni hayata geçen MakinaGetir.com için pilot bölge olarak İzmir ve Manisa gibi sanayinin yoğun olduğu şehirleri seçtiklerini belirten Burak Sığ şu detayları verdi:

“Platformumuzu genişletirken emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Kısa sürede tüm Türkiye’de yaygın hale gelme şansımız olabilir; fakat bunu prensip olarak benimsemiyor ve titiz davranıyoruz. Aynı titizliği makine tedarikçilerimizi seçerken de göstermekteyiz. Ekipmanlarının sağlam ve çalışır olması, makine kontrollerinin düzenli yapıldığının bize belgelenmesi, çalıştırdığı personelin iş güvenliği ve sigortasının yapılmış olması gibi detayları mutlaka kontrol ediyoruz. Çalıştığımız bölgelerdeki firmalarımızı bölgesel çözüm ortağımız olarak görüyoruz ve amacımız bulunduğumuz bölgelerde A’dan Z’ye tüm makine taleplerine eksiksiz cevap vermek.



“Amacımız bulunduğumuz bölgelerde A’dan Z’ye tüm makine taleplerine eksiksiz cevap vermek”


Doğru ekip-doğru makine dengesi 

Sahada ve idari ofiste işinin uzmanı bir ekibimiz var. Bu ekip müşteriye ekspertiz aşamasında hangi makinelerin kaç adet ve nasıl çalışacağının detaylarını anlatıyor. Örneğin 10 günde bitmesi gereken bir iş var diyelim. Bu iş, 5 makineyle 20 günde bitecekse adedi 10 makineye çıkarıp bitmesi gereken tarihte sonlandırıyoruz. Aynı şekilde tedarikçilerimizin çalışanları da kalifiye olmak ve uzmanlıklarını geliştirmek durumundalar. Her ne kadar sorunsuz makineye sahip tedarikçileri seçsek de yaşanan olası arızalara 2 saat içinde müdahale edip süreci devam ettiriyor, daha uzun soluklu arızalarda ikame makine ile sorunu çözüyoruz.

Yine uzman ekibimiz sayesinde küçük veya orta ölçekli projeler olduğu gibi büyük çaplı projeleri de detaylı inceleyip ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. Ülkemizde bulunan mevcut makineleri ne kadar aktif hale getirirsek, genel ekonomimize o kadar katkı sağlarız diye düşünüyoruz. Yanmar şirketinin temel prensipleri arasında yer alan sürdürülebilirlik kavramını MakinaGetir.com için de ilke edindik.”



MakinaGetir.com ile işlerimiz arttı!

2018 yılından bu yana mini ekskavatörlerle ve 5 kişilik ekiple hizmet veren İzmirli Miraç Hafriyat’ın 1,5 tondan 7 tona kadar makineleri bulunuyor. Büyük iş makinelerinin giremeyeceği yerlerde çalışan firma, MakinaGetir.com aracılığıyla müşteri hacmini artırmış. Şirket günümüzde yüzde 60 oranında MakinaGetir.com üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Akpınar şu açıklamalarda bulundu:

“MakinaGetir.com’un sisteminde bölgedeki tüm firmalar bulunuyor. İşin yapılacağı bölgeye en yakın ve işe en uygun makine kimde varsa o seçiliyor. MakinaGetir ekiplerinin ekspertiz yapmasının ardından belli anlaşmalar dahilinde devreye giriyoruz. İşin yapılacağı yere ve tedarik edeceğimiz makineye göre MakinaGetir.com’a fiyat veriyoruz. Anlaşmaya varıldığı takdirde çalışmaya başlıyoruz.

Param garantide

MakinaGetir.com’un, müşteri ve bizim aramızda doğru köprü olup oluşabilecek anlaşmazlıkları işin başında çözmesi, bizim için çok büyük avantaj. Sistem dışında çalışan meslektaşlarımız işin ardından bazen 4 aylık çekler alıp mağdur olabiliyorlar. Hatta bazen 5 saat çalışan makinemiz için 1 saati rölantide geçti gibi bahanelerle 4 saatlik çalışma parası aldığımız da olmuştu. Fakat MakinaGetir.com ile işin ardından tahsilat sıkıntısı çekmiyor ve sözleşmenin ardından belirtilen günde paramızı alıyoruz. Ayrıca mevcut müşterilerimiz yanında yeni müşteriler kazandık ve aynı yeni müşteri tekrar sistem üzerinden bize geliyor.

Kriterlere uygunuz

İş güvenliğine uygun bir firmayız. Ehliyetli ve işinin ehli operatörlerimiz ve her daim bakımları yapılmış bir makine parkımız var. MakinaGetir.com dışında çalıştığımız bazı işlerde servis ve makine tedariki konusunda anlaşmazlıklar olurdu. Fakat sistem dahilinde her şey kayıtlı ve evraklarla takip edildiği için hem bizim nezdimizde hem de müşteri açısından bir mağduriyet oluşmuyor. Yine sistemin bizden beklediği herhangi biri arızaya karşı yeni makine teminini de sağlayabiliyoruz.

Bu işin geleceği güzel 

Farklı sektörlerde web üzerinde sistemini oturtmuş pek çok uygulama var. İş makineleri sektöründe de böylesi bir uygulamanın olması gelecek için çok önemli. Artık herkesin makine alamadığı günümüzde işler daha da kiralamaya doğru dönecek ve eldeki makineler kıymetlenecektir. Böylesi bir kurumsal yapının da yeni nesil hafriyatçılığı oluşturmasını diliyorum.



“Gittiğimiz projede makine bizi buluyor”

İnşaat, peyzaj, mimarlık, reklam ve temizlik alanlarında faaliyet gösteren Ege Garden, Türkiye genelinde hizmet veren bir firma. Pek çok irili ufaklı projede yer alan ve sık sık farklı iş makineleri ihtiyaçları doğan şirket, bu gereksinimlerini 8 aydır MakinaGetir.com üzerinden karşılıyor. Şirket yetkilisi Utkucan Aktaş da yaşadıkları deneyimi bizlerle paylaşarak şu açıklamaları yaptı:

“Öncesinde makine ekipman konusu bizim için bir problemdi. Her değişen şantiyemiz bize de ekstra bir iş yaratıyor ve her defasında satın alma birimimize makine kiralanması için bilgi veriyorduk. Fakat şimdi nereye gidersek gidelim makine bizi buluyor ve şantiyemize kadar makineyi getiriyorlar. Ağırlıklı olarak mini ekskavatör ve mini yükleyici kiralamakla birlikte proje bazında vinç ve kazıcı-yükleyici de sipariş edebiliyoruz. Tüm ürün gruplarında MakinaGetir.com ile 8 aydır memnuniyetle problemsiz çalışmayı sürdürüyoruz.

5 bin liralık iş 1.750 liraya halloldu


İhtiyacımız olan makineyi bilsek de bilmesek de MakinaGetir.com tam bir çözüm ortağı olarak bizi doğru yönlendiriyor. Ayrıca sürpriz fiyatlarla karşılaşmıyoruz. Örneğin MakinaGetir.com bünyesi dışında olan bir firma bizden 3 makine için 5 bine TL’ye yakın bir para istedi. Fakat MakinaGetir ile çalıştığımızda aynı işin maliyeti bize 1.750 TL oldu. Artık MakinaGetir.com ile Ege’nin her çalıştığımız bölgesinde standart fiyatlarla karşılaşıyor ve kesilen faturanın ardından ödeme talebi geliyor. Bu güven de işimizi kolaylaştırıyor.

İyi makine ve işinin ehli operatör 


Kullandığımız makinede yaşanan bir arıza uzun sürerse başka bir makine gönderebiliyorlar.   Ayrıca proje esnasında ani ekstra makine ihtiyaçlarımıza en geç bir saat içerisinde yanıt geliyor. Yine işi bilen operatörlerle çalışıyor ve 4 saatlik işi 8 saatte yapan insanlarla karşılaşmıyoruz. Şayet beğenmediğimiz bir durum olursa ilgili firma bize sil baştan tekrar destek olabiliyor.

Güler yüzlü ve ilgili hizmet alıyoruz

MakinaGetir.com ile ilk çalışmamız bir palmiyenin söküm ve başka yere taşınması işi idi. AVM olduğu için gece çalışması yapmamız gerekiyordu. Operasyon esnasında MakinaGetir.com Yöneticisi Burak Bey sabah saat 5’e kadar bizimle birlikte bekledi. Bu bizim için çok özel bir durum oldu ve ardından çalıştığımız tedarikçilerin de her zaman gülen yüzleriyle karşılaştık. Amaçları bizlere daha fazla makine sunmak yerine işlerimizi daha da kolaylaştırmak olan bu sistemin önünün uzun ve açık olacağını düşünüyorum.”



Özler Kalıp, hızın ve kurumsallığın avantajını yaşadı 

1996 yılından günümüze inşaat dış cephe iskeleleri konusunda faaliyet gösteren Özler Kalıp, projelere inşaat ve perde kalıpları, malzeme çıkarma platformları, güvenlik ağı konsolları ve kenar koruma bariyerleri gibi ürünlerle destek oluyor. Şirketin satış, kiralama, ikinci el satış ve kurulum gibi hizmetleri mevcut.

Eski depolarında kendi makinelerini kullanan fakat yaşadıkları yer değişikliğinin ardından mevcut makine parkının yetersiz geldiğini belirten Özler Kalıp İzmir Bölge Müdürü Erdi Ayhan ve İdari Amiri Onur Kökkaya, MakinaGetir.com ile temasa geçtiklerini belirterek aldıkları hizmeti dergimize şöyle aktardılar:

Süreç hızlı ilerliyor

“İlk aşamada da internet üzerinden nasıl bir hizmet olabilir diye düşündük. Fakat sonrasında kendileri ile irtibata geçer geçmez ofisimizi ziyaret ettiler ve bize tüm süreçleri aktardılar. Bir kullanıcı adı ve bir şifre ediniyoruz. Yapılacak işi aratıp ilgili kişiye keşif için gelir misiniz diyoruz. Ardından gelip hangi makine lazımsa bize tonajına kadar söylüyorlar. Sonrasında tekrar sisteme girip ne lazımsa tıklıyorsunuz ve süreç devam ediyor.

Genellikle forklift, silindir ve kazıcı-yükleyici konularında hizmet alıyoruz. Kendilerinin piyasa fiyatlarının altında çalıştıklarını söyleyebilirim. Başka şantiyelerden de talep geldiği takdirde MakinaGetir.com’u gönül rahatlığıyla referans veririz. Bizim gibi kurumsal firmalar, detaylarla uğraşmayı pek sevmezler. Sistemin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürümesini isterler. Dolayısıyla sezon haricinde makine bulmakta sıkıntıların yaşandığı ve inşaat şirketlerinin çalıştığı Marmaris taraflarına doğru da yayılmalarını isteriz.

Güvenilir alternatif


Kendilerini güvenilir bir alternatif olarak görüyoruz. Dışarıdan aldığımız hizmetler, MakinaGetir.com profesyonelliğinde olmadı. Bağımsız olarak çağırdığımız tedarikçi bile MakinaGetir.com bünyesi altında bize geldiğinde daha disiplinli ve kurumsal oluyor. Kendileri ile temasa geçtiğimizde anında bir muhatap edinebiliyoruz. Gelen personelin çalışması ve de makine kondisyonlarıyla ilgili bir sıkıntı da yaşamadık.



İzforksan Makina’ya göre işin gerçek değeri ortaya çıktı


2007 yılında forklift servisi olarak çalışma hayatına başlayan İzforksan, piyasa şartlarına göre yedek parça, ikinci el satış ve kiralama gibi alanları bünyesine katmış bir firma. Günümüzde 90’a yakın forklift parkıyla kiralama yapan İzforksan, yük kaldırılması gereken inşaat, gıda, depo ve tesisler gibi pek çok alana makinelerini kiralayıp servis hizmetini sunuyor.
Yaklaşık 6 ay önce MakinaGetir.com ile tanıştıklarını dile getiren Beytullah Uyarol, sistemin kendilerine olan getirilerini şöyle aktardı:

“MakinaGetir.com ekspertiz ekipleri, yer analizinin ardından çalışacak forkliftin dizel mi elektrikli mi olacağını belirtiyor. Talebe bağlı olarak biz de alternatiflerimizi sunuyoruz. Bu sırada mutlaka makinelerimizi isteğe göre dizayn edebiliyoruz. Örneğin epoksi zeminde beyaz lastikli isteyen müşterilerimiz için forkliftlerimizin lastiklerini değiştirebiliyoruz. 

7 tona kadar çıktık

Bu işe yatırım yaptık ve makine sayımızı artırdık. Sonrasında talepler arttı ve akülüde 7 tonluk forkliftlere kadar çıktık. Sistem, fiyatlar ve ödemeler konusunda da koruyucu bir yapıya sahip. Bir kişiyle muhatap olunuyor. Önceleri bazı işlerde talep edilen makineler sonradan değiştirilmek istenirdi. Bu da problem yaratırdı. Fakat MakinaGetir.com’un ekspertiz hizmeti kesin çözüm sağladı. Yine fiyat konusunda da bir standardizasyon sağlanıyor diyebilirim. Artık benim 5 lira verdiğim bir iş için diğer firma 5,5 TL ya da 3 TL veremiyor. İşin gerçek değeri de ortaya çıkmış oluyor.

Bununla birlikte biz de firmanın beklediği kriterlere uyum sağlıyoruz. Makinelerimiz tüm evraklarıyla birlikte gider. Herhangi bir arıza yaşanırsa müdahale ediyoruz. Yedek parça sıkıntısı ise hiç çekmeden hizmet vermekteyiz.”
 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina