Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Makine satışlarına döviz ve nakit freni
Makine satışlarına döviz ve nakit freni

2011’den bu yana yıllık 10 bin adet bandının altına inmeyen iş makineleri sektörünün üzerinde, artan döviz kurlarının ve piyasadaki nakit sıkıntısının kara bulutları dolaşıyor. Döviz bazlı yap-işlet-devret projeleri haricindeki işlerde genel bir yavaşlama gözleniyor. Uzun bayram tatili ile birlikte Ağustos ayından da ümidini kesen sektörde gözler sonbahar aylarına çevrildi.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de 2018 yılı Temmuz ayındaki yeni iş makinesi satışları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51,2 azalarak 539 adette kaldı. Böylece yılın ilk yedi ayı genelindeki toplam makine satışları da geçen yıla kıyasla yüzde 22,8 azalarak 5.208 adet olarak gerçekleşmiş oldu.

İSDER’in (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini pazar rakamlara göre ise Temmuz ayında Türkiye’deki forklift ve istif makinesi satışları geçen yıla kıyasla yüzde 16,5 artışla 750 adede ulaştı. Yılın ilk yedi ayı genelindeki toplam satışlar da geçen yıla kıyasla yüzde 36,9 artarak 6.442 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina