Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Makine satışlarındaki artış Mayıs’ta genele yayıldı
Makine satışlarındaki artış Mayıs’ta genele yayıldı

İMDER ve İSDER tarafından açıklanan 2017 Mayıs ayı satış rakamları gerek iş gerekse istif makineleri pazarında yaşanan canlılığı teyit ederken; sektördeki satışların farklı kullanım alanlarına doğru yaygınlaştığı gözlendi.

Yıllardır Türkiye iş makineleri pazarına liderlik eden kazıcı yükleyici satışlarında bu yılın ilk 4 ayında yüzde 30’u bulan bir daralma söz konusuydu. Öyle ki, paletli ekskavatör satışları kazıcı yükleyici satışlarının üzerine çıktı. Genel inşaat ve alt yapı çalışmaları alanında faaliyet gösteren küçük ölçekli makine sahiplerinin, referandum öncesindeki ekonomik ve siyasi belirsizlikler altında yeni makine alımlarını ertelemesi, bunun başlıca sebebi olarak gösteriliyordu. Açıklanan 2017 Mayıs ayı rakamları, diğer makine kategorileri ile birlikte başta kazıcı yükleyici olmak üzere kompakt makine satışlarında da bir canlanmayı işaret ediyor.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Mayıs 2017 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7 artarak 1.297 adet olarak gerçekleşti. Böylece toplam 4.550 adet yeni iş makinesinin satıldığı yılın ilk 5 ayı genelinde pazardaki daralma yüzde 13’e gerilemiş oldu.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre 2017 Mayıs ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,7 oranında artarak 985 adet oldu. Bu yıl ilk kez ay bazındaki satışlar geçen yılın üzerine çıkmış olsa da ilk 5 ay genelinde sektör yüzde 32,1 daralmış oldu. 5 aydaki toplam istif makineleri satışı 2.975 adet olarak gerçekleşti.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina