Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Makine sektörünün Asya’daki zirvesi bauma China 2018’de yeni rekorlar
Makine sektörünün Asya’daki zirvesi bauma China 2018’de yeni rekorlar

İş makineleri sektörünün Asya Pasifik bölgesindeki en büyük organizasyonu olarak gösterilen bauma China 2018 Fuarı, 27-30 Kasım tarihleri arasında Şangay’da düzenlendi.

Açılan iki yeni hol ile birlikte toplamda 330 bin metrekarelik alana ulaşan fuarda bu yıl 38 ülkeden 3.350 firma ürün ve hizmetlerini sergiledi. Katılımcıların %73’ünü Çinli firmalar oluşturdu. Fuarı, bir öncekine kıyasla %25 artışla 212.500 kişi ziyaret etti. %94’ü Asya’dan gelen ziyaretçiler arasında Çin, Kore, Rusya, Hindistan, Malezya, Japonya, Tayvan, Tayland, Endonezya ve Singapur ön plana çıktı.

Organizatör firma Messe München Direktörü Stefan Rummel, fuarın sonuçlarından çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bauma China neden bölgenin lider fuarı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Her anlamda yeni rekorlar kırıldı. Fuar, sektörün geleceğinin akıllı, dijital ve sürdürülebilir teknolojilerde olduğunu gözler önüne serdi. Biz de organizatör olarak geleceğin şekillendirilmesine yardımcı olduğumuz için gurur duyuyoruz.”

Fuarda elektromobilite ve otonom kullanıma yönelik birçok yeni ürün sergilendi. Caterpillar’ın %45’e varan oranda verimlilik artışı sağlayan yeni ekskavatörleri, sanal gerçeklik yardımıyla uzaktan kumanda edilebilen Sany ekskavatörler ve Volvo’nun operasyon verimliliğini önemli ölçüde arttıran, yeni yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranlı Co-Pilot destek sistemi bunlar arasında gösteriliyor.

Fuara Türkiye’den aralarında HİDROMEK, Betonstar ve E-Berk’in de bulunduğu 20 firma katıldı. 8 uluslararası pavyondan birisi Türkiye’ye ayrıldı. İMDER yöneticileri de fuara katılarak sektörü temsil ettiler. Bir sonraki bauma China, 24-27 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina