Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - MAKİNAPARKURU.COM TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞ MAKİNALARI TİCARET PLATFORMU OLMAYI HEDEFLİYOR
MAKİNAPARKURU.COM TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞ MAKİNALARI TİCARET PLATFORMU OLMAYI HEDEFLİYOR

MAKİNAPARKURU.COM TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞ MAKİNALARI TİCARET PLATFORMU OLMAYI HEDEFLİYOR

Baş döndürücü bir teknoloji ve bilişim çağını yaşıyoruz. Ve bu gelişim bizim sektörümüzde sadece makineleri daha akıllı ve verimli hale getirmiyor. Aynı zamanda sunulan hizmetlerin de kapsamı ve verimliliği gelişiyor.

2016 yılında kurulan Makinaparkuru.com, bilişimin sağladığı avantajları sonuna kadar kullanarak, başta kiralama olmak üzere ikinci el, operatör ve makine parkı yönetimine dair kapsamlı çözümler sunuyor.

Türkiye’nin ve bölgenin en büyük iş makinası ticaret platformu olmayı kendine vizyon olarak belirleyen firma, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye iş makinaları sektörünün kiralama, alım satım ve süreçlerinin yüzde 25’ini üstlenmeyi hedefliyor. Makinaparkuru.com kurucusu Enes Eğin, faaliyetlerini ve hedeflerini bizimle paylaştı.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Makina Parkuru 2016 yılında kurulan, iş makinası özelindeki ilk “start up” tır. İş makinası, kamyon, forklift, platform kule vinç, jeneratör, vb. makinaların kiralandığı bir pazar yeri olarak 2016’dan 2022 yılının başına kadar 25 bin talebin, 40 binden fazla teklif aldığı bir platform olarak faaliyetlerini sürdürmüştür.

2022 yılı başında şirketleşmeye gitmiş, faaliyet alanlarını ve aktivitelerini arttırmaya başlamıştır. Makina Parkuru bugün, kiralık iş makinası arayanların, makina sahipleri ile buluştuğu en büyük platformdur.

3 temel paydaşa da avanta sağlıyor

Makina Parkuru sektördeki hangi ihtiyaçları karşılıyor?

Sektörün 3 temel paydaşının iş yapış şeklini hızlandırıp, kolaylaştırdığımızı düşünüyoruz. Bu temel paydaşlar işveren, makina sahibi ve operatörlerdir. Sitemiz üzerinden kiralık iş makinası arayabilir, makinanıza iş ve operatör bulabilir, satmak isterseniz makinanızı 2.el ilan kısmına ekleyebilir veya operatörseniz iş bulabilirsiniz.

İş verenler için kiralama süreçlerini şeffaf hale getirmeyi ve kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Kiralık iş makinası arayanlar, aradıkları iş makinası detaylarını (hangi tür iş makinası, kaç adet, hangi iş için kiralanmak isteniyor, vb.) Makinaparkuru.com'a ileterek kolayca talep oluşturabiliyor. Makinaparkuru.com, iş makinası türü ve kiralanacağı şehre göre gelen talebi en uygun iş makinası sahiplerine gönderir. İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir ve işverenin iletişim bilgilerini görüntüler.

Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez. İşveren kendisine gelen fiyat tekliflerini karşılaştırır ve ilgilendiği teklifler için makina sahiplerinin iletişim bilgilerini görüntüler. Böylece makina arayan ve makina sahibi aracısız bir şekilde direkt olarak kolayca buluşmuş olur.

Ayrıca sitemize kayıtlı 1.000’e yakın operatör arasından uygun olanlar ile iletişime geçerek hem işverenler hem de makina sahipleri kendileri için operatör bulabilirler. Makina sahipleri iş bulmanın yanı sıra “Makina Takip” ile makinalarının tamamının tüm sözleşmelerini, giderlerini, çalışma saatlerini veya konumlarını takip edebilecekleri ücretsiz bir kiralama yazılımını da kullanabilirler.

Sitemiz üzerinden 2.el makinasını satmak isteyenler de ücretsiz bir şekilde makinalarının resimleri yükleyerek ilan verebilirler.

“Kiralama anlaşmalarından herhangi bir komisyon talep etmiyoruz”

Makina sahipleri neden bu sistemi kullanmalılar?

İş makinası sahipleri için Makinaparkuru.com üyeliği ücretsizdir. Ücretsiz olarak iş makinalarınızı sisteme ekleyebilir ve işveren taleplerinden ücretsiz olarak haberdar olabilirsiniz. İşverenlere fiyat teklifi göndermek istediğinizde kredi yükleyebilir ve doğrudan iş verene ulaşabilirsiniz.

Makinaparkuru.com üzerinden yapılan kiralama anlaşmalarından herhangi bir komisyon talep etmiyoruz.

İş makinası sahiplerine özel tahsilat, masraf, çalışma saati, önleyici bakım, operatör ve daha birçok konuda makinalarınıza ait bilgi ve evrakları takip etmenizi sağlayan bulut tabanlı bir yazılımı da makina sahiplerinin kullanımına ücretsiz sunuyoruz. “Makina Takip” olarak adlandırdığımız yazılım, iş makinası sahiplerinin hayatını kolaylaştırmayı ve daha verimli hale getirmeyi amaçlar. Kredi yükledikçe herhangi bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz!

Makinaparkuru.com'da kiralık iş makinası arayan işveren taleplerini üye girişi yapmadan da inceleyebilirsiniz. Ama işverenin iletişim bilgilerini sadece üye girişi yapan ve fiyat teklifi gönderen iş makinası sahipleri görüntüleyebilmektedir.

Makina ihtiyacı olanlara ne gibi avantajlar sağlıyorsunuz?

Makinaparkuru.com 'dan teklif almak ücretsizdir. İşverenler dilediği kadar iş makinası kiralama talebi oluşturabilir ve gelen fiyat tekliflerini görüntüleyebilir. İhtiyaç duyulan makina için bir seferde binlerce makina sahibine mail ve sms gitmektedir.

Makinaparkuru.com' dan teklif almak için önceden üye olmanıza gerek yok. Talep formunu doldururken girdiğiniz e-posta adresi ve şifre ile üyeliğiniz oluşmaktadır. Giriş yaptığınızda, yeni iş makinası taleplerinizi kolayca iletebilir, iş makinası sahipleri tarafından verilen fiyat tekliflerini görüntüleyebilir ve sizin için en uygun teklife ulaşabilirsiniz.

“Girilen taleplerin yarısından fazlası, makinasını Makine Parkuru üzerinden kiralamıştır”

Sistemin bugüne kadarki performansını rakamlarla özetler misiniz?

Kurulduğundan bu yana Makina Parkuru üzerinden 25 bin makina talebine, 40 bin teklif verilmiştir. Bazı talepler 200’ün üzerinde görüntüleme alırken, 3’ten fazla teklif alan birçok ilan oluyor. Sisteme halihazırda 10 bin makina sahibi firma ve bu firmalara ait 15 binin üzerinde makina bilgisi tanımlanmış durumdadır. Girilen taleplerin yarısından fazlası kiralamak istediği makinayı Makine Parkuru üzerinden kiralamıştır.

Ayrıca sitemize 1.000’e yakın operatör kayıtlı durumdadır. Makina bulup operatör bulamayanlar, Makina Parkuru üzerinden makinaları için belgelerini ve tecrübe bilgilerini görüntüleyebilecekleri, kendileri için en uygun operatörü kolayca bulabilirler.

Yine çok önemsediğimiz alanlardan biri olan 2.el ilanları kısmında şu ana kadar 1.500 adet ikinci el makina ilanı sitemize yüklenmiştir.

Hedefleriniz nedir?

Makina Parkuru’nun vizyonu, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük iş makinası ticaret platformu olmaktır. 3 yıl sonra tüm iş makinası sektörünün kiralama, alım satım ve tüm süreçlerinin yüzde 25’inin bizim üzerimizden geçmesini hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek için 2023 ilk yarısında yatırım almayı planlıyoruz. Yatırım sonrasında ekibimizi büyütmek, fiilen çok daha fazla sahada olmak istiyoruz.

Şu an en yakın ve sıcak hedefimiz 2. El pazar yeri oluşturmaktır. Bu işi www.MAKINAMAX.com adı altında ayrı bir domain ile yapmak istiyoruz. Şu an tüm yazılımı hazır. Hem android hem IOS uygulamaları ile yayınlanacağı günü bekliyor. 2.El işi için Şekerpınar’da bir saha oluşturuyoruz. Bu sahada da gerçek bir pazar yeri oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Makina Takip’in kullanımın artmasını, makina sahipleri için çok önemsiyoruz. Buradaki iletişimi arttırıp, makina sahiplerinin bu yazılımı kullanmasını istiyoruz. Yedek parça satıcıları, leasingler, bankalar, sigorta şirketleri gibi sektörün diğer paydaşları ile yine makina sahiplerinin işlerini kolaylaştıracak iş birlikleri hedefliyoruz.

Böylece; ümit ediyoruz ki hedeflerimizi gerçekleştirir ve sektörün en önemli paydaşlarından biri olarak ciddi şirket değerlerine ulaşabiliriz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina