Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Manitou’nun ilk 9 aydaki cirosu 1,6 milyar avroya ulaştı
Manitou’nun ilk 9 aydaki cirosu 1,6 milyar avroya ulaştı

Manitou’nun ilk 9 aydaki cirosu 1,6 milyar avroya ulaştı

Telehandler, forklift, personel yükseltici platform ve depo içi ekipmanları üreticisi Manitou Group, 2019 yılının üçüncü çeyrek satış gelirlerinin önceki yıla kıyasla %4 artışla, 436 milyon avro olarak gerçekleştiğini açıkladı. Böylece firmanın ilk 9 ay genelindeki cirosu %18 artarak 1,6 milyar avroya ulaşmış oldu. 9’uncu ay sonu itibariyle alınan sipariş miktarı ise %36 azalarak 526 milyon avroya geriledi.

Ürün grubu bazında yapılan değerlendirmeye göre Manitou’nun üçüncü çeyrekteki malzeme elleçleme ve personel yükseltici platform satışları %6 artarak 293 milyon avro, kompakt ekipman satışları %7 azalarak 69 milyon avro ve servis gelirleri ise %9 atarak 74 milyon avro oldu.

Rakamların pazardaki daralmanın bir göstergesi olduğunu belirten Manitou Group Başkanı ve CEO’su Michel Denis, “Aldığımız siparişlerdeki azalmanın başlıca sebepleri, başta ABD ve Kuzey Avrupa olmak üzere pazarındaki azalan talep ve kısalan teslimat sürelerimizdir. Ancak bu gelişmeler, bugün itibariyle 2019 yılı geneli için öngördüğümüz %10’luk gelir artışı beklentimizi etkilemiyor. Bununla birlikte kompakt ekipman üretimi yaptığımız Madison tesisimizde yaşanan sel sonrasında üretimin 6 hafta durması nedeniyle operasyon gelirimizde beklentimizin bir miktar altında bir artış bekliyoruz.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina