Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Mart ayı iş makineleri sektöründe yüzleri güldürdü
Mart ayı iş makineleri sektöründe yüzleri güldürdü

Büyük ölçekli projelerin, ülke genelinde devam kamu yatırımlarının ve madencilik faaliyetlerindeki canlanmanın rüzgârı ile yelkenlerini dolduran iş makineleri sektöründe yüzler gülüyor. Yılın ilk iki ayında beklentilerin altında kalan sektör, referandum belirsizliğine rağmen Mart ayında canlanarak kayıplarını telafi etmeye başladı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Mart 2017 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,85 oranında azalarak 1.196 adet oldu. Toplam 2.199 adet yeni iş makinesinin satıldığı yılın ilk üç ayı genelindeki daralma ise yüzde 17,8 olarak gerçekleşti. İlk 2 aydaki küçülme yüzde 27,2 mertebesindeydi.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Mart 2017 ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 45,4 oranında azalarak 560 adede geriledi. İlk 3 ay genelindeki toplam 1.421 adet yeni istif makinesi satışı, geçen yıla göre yüzde 43’lük bir daralmayı ifade ediyor. İSDER rakamlarındaki azalışta, üyelikten ayrılan bazı firmalara ait satışların hesaplardan çıkmasının da etkili olduğu, sektördeki küçülmenin bu kadar ciddi oranda olmadığı belirtiliyor.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina