Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Mart ayında Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık görünecek
Mart ayında Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık görünecek

Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olarak İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Ilgaz Dağı Tüneli inşasının Mart ayında tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

Çankırı Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, "5 bin 385 metre uzunluğundaki çift tüp tünelde ışığı görmek için son 450 metre kaldı. Mart ayı sonlarında tünel içinde üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Aydınlatma ve havalandırmayla ilgili ihalelerimiz devam ediyor. İhaleye itirazlar var, henüz sonuçlanmış değil. O yüzden aydınlatmayla ilgili gecikmeler yaşansa da yapım çalışmalarında aksama olmayacak. Mart ayında ışığı göreceğiz." dedi.

Toplam uzunluğu 227 kilometre olan Ilgaz Dağı Tüneli’nin geçişi Kastamonu ve Sinop ile Ankara arasındaki ana güzergâh durumunda bulunuyor. Ilgaz Tüneli'nin yapımı ile eski güzergâh iptal edilerek, yolun uzunluğu 5.4 kilometre kısalıp, 11.4 kilometreye düşürülecek. Sadece bu kesimde mevcut yol 35 dakikada geçilebilirken, tünel geçişi ile seyahat süresinin 27 dakika kısalacağı hesaplanıyor.

İnşasına 2012 yılında başlanan tünelde, 110 iş makinesi ve 613 personel ile 24 saat çalışmalara devam edildiği belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina