Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - MB Crusher, Katar FIFA 2022’nin ön elemelerine başladı
MB Crusher, Katar FIFA 2022’nin ön elemelerine başladı

Rusya 2018’in Fransa’nın şampiyonluğu ile tamamlanmasının hemen ardından gözler, dört yıl sonra kış aylarında Katar’da düzenlenecek olan FIFA 2022 Dünya Kupası’na çevrildi. Bundan önceki kupaların inşaat çalışmalarında da görev alan MB Crusher’ın MB-S18 model eleme kovası, Doha’daki şantiyede çalışıyor.

Bu önemli organizasyonun hazırlıkları kapsamında, tesisler ve altyapı çalışmaları için ayrılan yaklaşık 100 milyar Dolarlık bütçe, ekonomide yarattığı canlılıkla birlikte birçok yerli ve yabancı inşaat firması için de fırsatlar sunuyor. Toplamda 320 km'lik uzunluğuyla ülkenin kara yolu sistemiyle tüm stadyumları bağlayacak olan yeni metro hattı ağlarının yapılması da bu projeler arasında sayılıyor.

Bu projelerde yer alan en önemli yapı şirketlerinden Al-Jaber ve Makhlouf Company, Aspire Bölgesi Al Furousiya Caddesi’ndeki düzenleme çalışmalarında MB-S18 eleme kovası kullanıyor. Bu cadde, asimetrik bir deniz kabuğu şeklinde ve 45.330 koltuk kapasitesiyle tasarlanan Al-Khor Stadyumu kompleksine ulaşmak için ana bağlantılardan birini oluşturuyor.

MB-S18 elekle zaman, araç ve masraftan tasarruf

Şirket, projede kullandığı Hitachi ekskavatörüne monte ettiği MB-S18 elek ile çıkarılan malzemeyi elendi. Büyük parçalar zemin için kullanılırken, küçük parçalar kumla karıştırılarak stabilize olarak değerlendirildi.

Böylece zamandan, araçtan ve masraftan tasarruf edildi. Her şeyden önce çıkarılan materyalin işlenmesi için gereken büyük tesisler, şantiyeye yaklaşık 50 km uzaklıkta yer alıyor. Materyal, MB elekleriyle doğrudan şantiyede elenebildiği için zaten çok kalabalık ve yoğun olan bir yolda kamyon trafiğine gerek kalmıyor. Ulaşım ve araç masraflarında da önemli bir azalma sağlıyor. İkinci avantajı ise, çıkarılan materyalin doğrudan şantiyede işlenmesi ve yeniden kullanılması, uygun materyal elde etme işlemlerinin süresini ve masrafını azaltıyor.

MB-S18 model elek, 20 ila 35 ton arası çalışma ağrılığındaki ekskavatörlere uygulanabiliyor. 2,4 metreküp yükleme kapasitesine sahip olan ve dakikadaki devir sayısı 15 ila 25 sefer olan eleğin kendi ağırlığı ise 2 tonu buluyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina