Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Mega karma proje Vadistanbul, Teknovinç ile yükseliyor
Mega karma proje Vadistanbul, Teknovinç ile yükseliyor

Sektördeki 40 yıla yakın bilgi ve birikimini kullanarak, Avrupa Konutları ve Tema İstanbul gibi mega projelere imza atan Artaş Grup, son olarak Vadistanbul Projesi ile adından söz ettiriyor. Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Invest Grup iş birliği ile Ayazağa’da yükselen ve toplam 3 farklı etaptan oluşan Vadistanbul’da Teknovinç tarafından kiralanan kule vinçlerle beraber toplamda 13 adet Potain kule vinç yer alıyor.

Biz de, Vadistanbul Projesi’nin ayrıntılarını, projedeki Potain kule vinç tercihlerini ve firmanın faaliyetlerini konuşmak üzere Artaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya ile bir araya geldik. 

“Vadistanbul, ulaşım olanaklarıyla İstanbul’un kalbine bağlanacak.”

Vadistanbul Projesi’nin özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

3 etaptan oluşan Vadistanbul, toplamda 1 milyon 300 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projenin, Vadistanbul Teras ve Vadistanbul Park etaplarını konutlar oluşturuyor. 2012 yılında başlayan projenin ilk etabı olan ve 1.100 daireyi içeren Vadistanbul Teras, Temmuz 2014’te teslim edildi. Şu anda çalışmalarına devam ettiğimiz 2’inci etap Vadistanbul Bulvar ise; 180 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük ofis kompleksi. Nehir kenarında uzanacak 760 metrelik alışveriş caddesi, alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı bir oteli barındırıyor. 3. havalimanından kente ulaşımda karşılaşılacak ilk büyük merkez olarak planlandı. Proje, şehrin metro hattına bağlanacak hafif raylı özel metroya da sahip olacak. Mart 2017’de teslim edilmesini planlıyoruz. Üçüncü ve son etap olan Vadistanbul Park’ta toplam 762 adet konut, 120.000 m2 ofis ve 22.000 m2 mağaza proje dahilinde. Etabın teslim tarihi ise Aralık 2017.

Makine parkınızda yer alan ekipmanlar nelerdir?

3 adet ekskavatörümüz mevcut. 1 tanesi Vadistanbul’da kiralık olarak çalışıyor. Bunların haricinde; 1 lastikli yükleyici, 2 lodal makine ve 4 kazıcı yükleyicimiz var. Yine 1 adet silindirimiz Vadistanbul’da kiralık olarak çalışan ekipmanlardan. Ayrıca 1 adet forkliftimiz de makine parkımızda mevcut. Vadistanbul için Teknovinç’den kiraladıklarımızla beraber toplamda 15 adet Potain marka kule vincimiz var. Ağırlıklı olarak MCT 205 modeli tercih ediyoruz. Kullandığımız diğer modeller ise MCT 178, MDT 178 ve MD 175 B. Tonaj olarak 10 tonluk kule vinçlerle çalışıyoruz. Bunların dışında makine parkımızda; 9 kamyon, 1 tır, 2 traktör, 2 kamyonet ve 9 adet yük asansörü bulunuyor.

“Bizi yönlendirerek, mühendislik konusunda danışmanlık hizmeti sundular”

Teknovinç ile Potain kule vinçleri tercih etmenizin sebepleri nelerdir?

Bugüne kadar Potain marka kule vinçleri kullandığımız için çalışanlarımız, markanın kule vinçlerine aşina. Artık motorun sesinden arızasını anlayabiliyorlar. Potain’in yedek parçalarını bile stoklamaya başladık. Ayrıca Potain’in mast, motor gibi parçalarının kalitesine güveniyoruz. Teknovinç’in teknik servis hizmetinden de memnunuz. Şu an acil bir ihtiyacımız olsa, inanıyorum ki en geç 2 saatte burada olurlar. Diğer bir tercih nedenimiz de Potain’in uygun fiyatlı olması.

Vadistanbul’da çalışacak kule vinçleri belirlerken Teknovinç’den destek aldınız mı?

Projeyi Teknovinç’e yolladık. “Şu bölgelere vinç yerleştirmek istiyoruz, şu modeli istiyoruz, şu kadar ağırlıkla çalışacak” gibi ayrıntıları kendileriyle paylaştık. Onlar da; “Şu model daha iyi olur, şu konum daha uygun” gibi önerilerle bizi yönlendirerek, mühendislik konusunda danışmanlık hizmeti sundular.

Röportajın devamı Forum Makina Eylül 2016 sayısında...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina