Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Melen Barajı’nda beton dolgu imalatına başlandı
Melen Barajı’nda beton dolgu imalatına başlandı

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından geçtiğimiz yılın Mart ayında temel atma töreni yapılan Melen Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak projelendirilen ve Aralık 2012 tarihinde inşaatına başlanan Melen Barajı’nda beton dolgu imalatına geçildi. Büyük İstanbul İçmesuyu bünyesindeki Melen Barajı, Melen Sistemi’nin depolama tesisi olarak inşa edilecek. Temelden yüksekliği 124 metre, talvegden yüksekliği 99 metre olması planlanan Melen Barajı’nın dolgu hacmi ise 2 milyon 80 bin m3 olacak. 2016 yılsonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı, 694 milyon m3 su depolama hacmine sahip olacak ve hizmete alındığında İstanbullulara yılda 1 milyar 77 milyon m3 su temini sağlayacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Melen Projesiyle bugün İstanbul’a günde 700 bin m3 su temin ediyoruz. Ayrıca, Melen Projesi dışında Sungurlu ve Osmangazi Barajları’nı da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu çok önemli bir proje. Dünya tarihinde ilk defa 2 kıtayı denizin 135 metre altından su tüneli ile birleştirdik.” dedi.

Batı Karadeniz Bölgesinde İstanbul Boğazı’nın 170 km doğusunda, Düzce ve Sakarya illerini birbirinden ayıran Büyük Melen Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü noktaya yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Melen Barajı, 214 milyon TL’ye mal olacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina