Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Melen Barajı’nda yüzde 70 gerçekleşme sağlandı
Melen Barajı’nda yüzde 70 gerçekleşme sağlandı

İstanbul’un uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 aşama halinde geliştirilen Melen Projesi’nde en önemli aşamalardan biri olan Melen Barajı’nın inşaatında sona yaklaşılıyor. Baraj tamamlandığında İstanbul’un 2071 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 14. (İstanbul) Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Celaleddin Ensar Şengül başkanlığında, Barajlar ve HES Şube Müdürü Bülent Üstündağ, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Şube Müdürü Serkan Dağlıoğlu, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Berat Karabastık ve kontrol mühendislerinden oluşan Bölge Müdürlüğü teknik ekibi, şantiyede teknik incelemeler gerçekleştirdi.

Proje bilgisi:

Yüzde 70 gerçekleşme sağlanan Melen Barajı, Melen Sistemi’nin depolama tesis konumunda bulunuyor. 945 metre uzunluğundaki, temelden yüksekliği 124 metre, talvegden yüksekliği ise 99 metre olan baraj, 2 milyon 80 bin metreküp beton dolgu hacminde inşa ediliyor. Baraj, 694 milyon metreküp su depolayacak.

2017 yılında tamamlanması planlanan sistem ile İstanbul’a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edilecek. Baraj, hacmi ile İstanbul’un önemli bir depolama eksiğini giderecek ve 2 yıl üst üste kuraklık olması durumunda bile şehirde su sıkıntısı yaşanmayacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina