Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında tarihinin rekorunu kırdı
Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında tarihinin rekorunu kırdı

2014 yılında elde ettiği toplam 54 bin 118 adetlik satış hacmiyle tarihinin en yüksek araç satışını gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, üretime başladığından bu yana 72 binin üzerinde otobüs ve 203 bini aşkın kamyon üretimi gerçekleştirdi. 2014 yılında ürettiği 18 bin 519 adet kamyon ile de pazardaki liderliğini sürdürdü.

Sektörde 47’nci yılını dolduran Mercedes-Benz Türk, 2014 yılının değerlendirilmesiyle ilgili 22 Ocak 2015 tarihinde Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes şunları söyledi: “Mercedes-Benz Türk olarak yaptığımız yatırımlar, üretim, ihracat ve yarattığımız istihdamla Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca kalifiye mühendis ve uzmanlarımızla ana şirketimiz Daimler’in Ar-Ge ve IT üssü konumuna geldik. 2014 yılını satış hacmi açısından tarihi bir rekora imza atarak kapattık, 2015 yılında da ürün gruplarımızda pazar konumumuzu güçlendirmeye ve hem ekonominin hem de sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

 

Kamyon grubunda 18 bin 353 adetlik rekor satış

Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ürün grubu, 2014 yılındaki 18 bin 353 adetlik rekor satışla tarihinin en yüksek satış adedine ulaştı. Üretilen kamyonların 500 adedini 2014 yılı içerisinde ihraç eden şirketin kuruluşundan bu yana ihraç ettiği toplam kamyon sayısı böylece 31 bin 500 adede ulaştı.

Müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda ürünlerini geliştirmeye yönelik yaptığı yatırımların dışında üretim tesislerine olan yatırımlarını da sürdüren Mercedes-Benz Türk, bu kapsamda 2014 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’na 21 milyon euroluk yatırım yaparak kurulduğu günden bugüne kamyon fabrikasına toplamda 311 milyon euroluk yatırım gerçekleştirmiş oldu.

“Her işin başı eğitim” prensibini benimseyen Mercedes-Benz Türk, sürdürdüğü sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Hem şirket içinde hem de dışında eğitim ve kişisel gelişimin desteklenmesi, Mercedes-Benz Türk’ün sosyal sorumluluk felsefesinin temelini oluşturduğu belirtiliyor.

Öte yandan Mercedes-Benz Türk, oluşturduğu stratejik plan ve projeleriyle 2015 yılında da pazar paylarını artırıp daha da güçlenmeyi, yatırımlarını sürdürmeyi, müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürün portföyünü geliştirip genişletmeyi hedefliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina