Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Mercedes-Benz Türk, kamyon pazarındaki liderliğini sürdürdü
Mercedes-Benz Türk, kamyon pazarındaki liderliğini sürdürdü

Mercedes-Benz Türk, ilk yarıyılda 6 ton ve üzeri kamyon pazarındaki gücünü geçen yılın aynı dönemine göre arttırarak 8.441 adetlik kamyon satışı ile pazarda 12 yıldır üst üste elde ettiği liderliğini sürdürdü.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirdi. Genes, “Mercedes-Benz Türk olarak her ürün grubumuzda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend yaratmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta, ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes

Kamyon pazarında liderliği bırakmadıklarına değinen Rainer Genes, “İlk altı ayda pazarın geçen yılla aynı seviyelerde gerçekleşmesine rağmen şirketimizin kamyon satışları % 6.7 oranında artış gösterdi. 8.441 adetlik satış gerçekleştirerek faaliyet gösterdiğimiz tüm segmentlerde performansımızı arttırdık ve kendi rekorumuzu kırmaya devam ettik.” dedi.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda üretilen geniş Actros, Axor ve Atego serisi ürün gamıyla, 12 tondan 21 tona kadar 4x2 / 6x2  hafif kamyon, 15 tondan 32 tona kadar 6x2 / 8x2 uzun yol nakliye kamyonu, 25 tondan 32 tona kadar 6x2 / 6x4 / 8x4  inşaat kamyonları ve her kullanım alanındaki çekici müşterilerine en üst düzeyde hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Genes, “Özellikle çekici ve inşaat kamyonlarında Mercedes-Benz kamyonlar filoların birinci tercihi olmaya devam ediyor. Yaygın ve etkin bayi ağı, servis teşkilatı, kuvvetli ikinci el operasyonu ve Mercedes-Benz  Finansal Hizmetler aracılığı ile sunduğumuz finansman desteği kullanıcıların markamızı tercihinde önemli rol oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina