Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - MERCEDES-BENZ TÜRK, TÜRKİYE’DEKİ 285.000’İNCİ KAMYONUNU ÜRETTİ
MERCEDES-BENZ TÜRK, TÜRKİYE’DEKİ 285.000’İNCİ KAMYONUNU ÜRETTİ

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Fabrikası’nda 285.000’inci kamyonunu üretti

Mercedes-Benz’in dünya genelindeki 3 kamyon fabrikasından biri olan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nın 285.000’inci kamyonu, Mercedes-Benz çekici ailesinin en donanımlı araçlarından Actros 1851 LS 4x2 oldu.

Üretime başlandığı 1986 yılından bu yana Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası günümüzde Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Portekiz, Belçika, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya, Macaristan, Slovakya, Slovenya, Romanya ve Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerine kamyon ihraç ediyor. Fabrikadan bugüne kadar ihraç edilen araç sayısının 74.000 adedi aştığı belirtiliyor.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Dr. Andreas Bachhofer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’deki köklü geçmişimiz ve Aksaray’daki 34 yıllık deneyimimizin ürünü olan 285.000’inci kamyonumuzu banttan indirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2022’de ulaşmayı hedeflediğimiz 300.000’inci kamyon üretimine emin adımlarla ilerliyoruz. Günümüzde Mercedes-Benz’in tüm dünyadaki 3 kamyon fabrikasından 1’i olan Aksaray Kamyon Fabrikamız gerçekleştirdiği yüksek nitelikli ve katma değerli sanayi üretimiyle bölge ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır. 34 yıllık fabrika tarihimizde emeği olan ve bugün bu başarıyı devam ettiren tüm çalışanlarımızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina