Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Mercedes – Benz Türk, 15 yıldır kız öğrencilerin geleceğine dokunuyor
Mercedes – Benz Türk, 15 yıldır kız öğrencilerin geleceğine dokunuyor

Mercedes – Benz Türk, 15 yıldır kız öğrencilerin geleceğine dokunuyor

Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması amacıyla 15 yıl önce başlattığı ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi devam ediyor. Kız öğrencilerin, gelenekselleşen İstanbul ziyaretleri çerçevesinde 26 Temmuz tarihinde bir basın toplantısı da düzenledi.

Projede yapılan yeniliklerin ve gelişmelerin aktarıldığı basın toplantısında konuşan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi çarpan etkisi yaratarak ekonomik büyümeyi ve her alanda gelişmeyi hızlandırıyor. Biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl projemize; üniversite sınavına hazırlık paketi, İngilizce dil eğitimi, kodlama programı gibi kızlarımızın ihtiyaçlarına katkıda bulunacak bazı yenilikler ekledik.” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise, “Her Kızımız Bir Yıldız; kızların sadece eğitimine değil, kişisel gelişimlerine de yatırım yaparak istihdam edilebilmelerine katkı sağlayan uzun soluklu ve çok değerli bir proje. Mercedes-Benz Türk ile 15 yıldır kızlarımızın güçlenmesine için çalışmak ÇYDD olarak bizler için çok değerli.” ifadelerini kullandı.

Yaz buluşması için her yıl farklı illerden davet edilen kız öğrenciler, İstanbul’da ağırlanarak hem İstanbul’u keşfetme hem de Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’na ziyaret ederek üretim süreçlerini yakından görme fırsatı yakaladı. Her yıl 1200 Yıdız Kız’a burs desteği sağlanan projede, eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara istihdam olanağı da sunuluyor. Bugün, Mercedes-Benz Türk üretim tesislerinde çalışan kadınların yüzde 20’si “Her Kızımız Bir Yıldız” bursiyerlerinden oluşuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina