Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…KOMATSU
Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…KOMATSU

Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…KOMATSU

Mermer ocakları, iş makinelerinin kapasitelerinin ve dayanıklılıklarının sonuna kadar zorlandığı, oldukça zorlu şartların olduğu sahalar. Burada, inşaat sahalarında kullanılan standart makinelere kıyasla, son derece ağır mermer bloklarını yerinden sökecek, kaldıracak, eğimli ve bozuk bir zeminde taşıyacak güçlü, sağlam ve verimli iş makinelerine ihtiyaç duyuluyor. Temsa İş Makinaları, Komatsu ile maden ve mermer sektörlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak dayanıklı, verimli ve teknolojik makineler sunuyor.

Komatsu’nun mermer ocaklarının bu zorlu koşulları özelinde yaptığı Ae-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği modellerinin; yüksek güç, düşük yakıt tüketimi, sağlamlık, güvenlik ve konfor özellikleri ile sektörde tercih edildiği; ayrıca uzun bakım aralıkları sayesinde Komatsu iş makinalarının sahada iş kaybını engellediği ve işletme maliyetlerini de aşağı çektiği vurgulanıyor.

“Taşın Uzmanı” Stone Master WA500-6-SM lastikli yükleyici

Komatsu, yükseltilmiş kapasitesi, yakıt tasarrufu ve mükemmel stabilitesi ile “Stone Master” yani “Taşın Uzmanı” unvanına sahip WA500-6-SM lastikli yükleyicisini, Türkiye’deki mermer ve taş ocakları için özel olarak geliştirdi. WA500-6-SM yüksek motor gücü ve yüksek kaldırma kapasitesiyle mermer ocaklarında öne çıkıyor. Standart modele göre mermer sektörü için özel olarak dizayn edilmiş farklı bomu sayesinde WA500-6-SM mermer şantiyelerinde kesilmiş 30 tonluk mermer bloklarını kolaylıkla kamyona yükleyebildiği belirtiliyor.

Komatsu motora sahip WA500-6-SM, güçten ve üretkenlikten taviz vermeden düşük yakıt tüketimi ile çalışıyor. Gürültü seviyesi düşük ve yüksek torklu motor, düşük devirlerde maksimum verim sağlayan yüksek kapasiteli tork konvertörü sayesinde %20'ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca %15 arttırılmış mermer blok taş kaldırma kapasitesi ile yüksek üretkenlik sunuyor.

Sınıfındaki en geniş iz genişliğine ve 40° bel kırma açısına sahip olduğu belirtilen WA500-6-SM lastikli yükleyici; yürüyüş hızı, motor devri ve gaz pedalı açısını dikkate alan akıllı şanzıman sistemi, soğutma sistemli aks ve diferansiyele sahip bulunuyor. Elektronik kontrollü ergonomik joystickler ve kumanda sistemi, operatöre yüksek hassasiyetle yükleme olanağı tanırken, düşük ses seviyeli, toz geçirmez ROPS/FOPS kabin, geniş, direksiz ve düz camlarının sunduğu görüş açısı ile güvenliği ve kontrol kabiliyetini bir arada sunuyor.

• Motor Gücü: 357 HP

• Kova Kapasitesi: 4,7m³

• Maksimum çalışma ağırlığı: 33.000 kg

Yeni PC500LC-10MO SE ile yüksek koparma performansı

Azami çalışma ağırlığı 52 ton olan ve 2020 yılında tanıtılan Komatsu’nun ağır hizmet tı̇pı̇ yeni hı̇drolı̇k ekskavatörü PC500LC-10M0 SE, Komatsu motoru ile sahada yüksek koparma performansı ve düşük yakıt tüketimi sağlarken, kabin tasarımı ve donanımlarıyla operatöre konforlu ve güvenli bir çalışma ortamı sunuyor.

Tüm komponentleri Komatsu mühendisliği ile geliştirilen PC500LC-10M0 SE bu sayede uyum içinde çalışarak %20 daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor ve minimum arıza prensibi ile çalışıyor. Bom ve armı zorlu şartlara uygun olarak güçlendirilmiş PC500LC-10MO SE, 3,5m³ kapasiteli ağır hizmet kovası ve 4,0m³ genel kullanım kovası sayesinde sınıfındaki diğer ekskavatörlere göre daha fazla üretim yapabiliyor.

• Motor Gücü: 362 HP

• Kova Kapasitesi: 3,2m³ - 3,5m³- 4,0m³

• Kazma Kuvveti: 303 kN

• Koparma Kuvveti: 235 kN

Temsa İş Makinaları, satış sürecinde olduğu gibi satış sonrasında da müşterilerinin yanında yer alıyor. Sektörde sağlamlık ve ağır hizmet denildiğinde bomundan şasesine, yürüyüş takımlarına kadar uzun ömürlülüğü ile ön plana çıkan Komatsu iş makinaları, tüm komponentlerinin ve motorunun Komatsu tarafından üretilmesinin sağladığı mükemmel uyum sayesinde sahada minimum arıza riski ile çalışıyor.

Üstün ürün özelliklerini satış sonrası hizmetleri ve akıllı teknolojileri ile birleştiren Komatsu iş makinaları, mermer sektöründe pek çok firma tarafından tercih ediliyor. Geniş bayi ağı ve mobil servis ekipleri ile satış sonrasında makinalarına hızlı müdahale sağlayan Komatsu, aynı zamanda KOMTRAX uydu takip sistemi, güçlü tedarik zinciri sayesinde sunduğu yedek parça tedariki gibi avantajları ile de makinaların işte kalma sürelerini maksimuma çıkarıyor. Yüksek marka ve ikinci el değerinin de Komatsu’nun mermer ocaklarında tercih edilmesinde önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina