Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…VOLVO
Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…VOLVO

Mermere Hayat Veren Makineler Dosyası…VOLVO

Volvo İş Makinelerinin Türkiye distribütörü olan Ascendum Makina, uzun yılladır mermer ocaklarının en çok tercih edilen tedarikçileri arasında yer alıyor. Volvo iş makinelerinin mermer ocaklarında gösterdiği yüksek performans ve üretkenliğin, bu tercihin başlıca nedeni olduğu belirtiliyor.

Bu yüksek performans ve üretkenliğin düşük yakıt tüketimiyle birlikte sunuluyor olması da ocak sahipleri açısından maliyet avantajı sağlayan, ekstra bir tercih sebebi oluyor. Bunlarla birlikte Ascendum Makina, sağladığı etkin satış sonrası hizmetlerle de işletme maliyetlerine destek oluyor.

Mermer sektörünün ihtiyaçları çerçevesinde geliştirilen ve Volvo’nun pazar lideri olduğu belirtilen L350HM, L220HM ve L180HM lastikli yükleyicilerle birlikte EC750, EC480 ve EC380 paletli ekskavatörler de ocaklarda yoğun olarak kullanılıyor. Volvo, belden kırma kaya kamyonu kategorisindeki A25, A30, A35 ve A40 modelleriyle, mermer ocaklarında her koşulda kesintisiz çalışabilme imkânı sağlıyor.

Mermer bloklarına hükmeden yükleyiciler

Volvo lastikli yükleyicilerden L180HM ve L220HM modellerinin blok mermer sektörüne yönelik olarak tasarlanmış Tork Paralel Bom sistemi, mermer bloğunun makinenin ağırlık merkezine daha yakın tutulabilmesini sağlayarak, kaldırma ve taşıma operasyonlarında fark yaratıyor.

Optishift şanzıman sayesinde sahanın ve operatörün ihtiyaçlarına göre otomatik vites seçimi ile maksimum güç ve yakıt ekonomisi bir arada sunuluyor. Reverse by Braking özelliği, frene basmaya gerek kalmadan, önceden belirlenen hızla yön değiştirmeye imkân sağlıyor ve bu sayede daha uzun şanzıman ve diferansiyel ömrü sağlanıyor.

Çevre dostu olarak geliştirilen Volvo motorlar düşük devirlerde dahi yüksek tork üreterek düşük yakıt sarfiyatını sunuyor. L180HM, L220HM, A35, A40, EC380 ve EC480 modellerine, Volvo’nun son teknolojiye sahip D13 model motoru güç veriyor. L350 ve EC750’de ise D16 model motor kullanılıyor. Tüm bu modellerde kullanılan D13 ve D16 motorlar sayesinde Volvo iş makinelerinin sahalara kusursuz şekilde uyum sağlarken, yedek parçaya erişim noktasında da çok önemli bir avantaj sağladığı vurgulanıyor.

Tüm Volvo lastikli yükleyici ve ekskavatörlerde standart olarak sunulan yağ banyolu ön hava filtresi sayesinde motora toz girişi riski minimize ediliyor ve böylece motor ömrü önemli ölçüde artırılıyor.

En zorlu koşulların ekskavatörleri

Volvo EC750, EC480 ve EC380 paletli ekskavatörler güçlendirilmiş dayanıklı yapılarıyla mermer ocaklarının zorlu şartlarında dahi yüksek performans sunuyor. Yüksek çekme dayanımlı çelikten üretilen ağır hizmet tipi bom ve arm zorlu doğa koşulları ile mücadelede güvenilirliği arttırıyor. Birbiriyle uyumlu şekilde çalışan güçlü Volvo motor ve gelişmiş hidrolik sistemi sayesinde makinelerin performansıyla birlikte yakıt verimliliği de artıyor.

Volvo marka iş makineleri çok uzun yıllardır kullandığı öncü teknolojiler ile düşük yakıt sarfiyatları, 500 saatte bir yapılan periyodik bakım aralıkları, yağ banyolu filtre sayesinde muadillerine göre 8 kat daha uzun kuru kâğıt filtre ömrü, düşük arıza oranları, yüksek işte kalma süreleri sunuyor ve bu sayede maliyetleri düşürüyor.

Özel tasarım, operatör konforunu ve güvenliğini ön planda tutan basınçlı kabin tasarımları ile operatörlerin beğenisini ve tercihini kazanarak, gün boyu çalışırken keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina