Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Metso, madencilik sektörüne yönelik yeni bakım çözümünü tanıttı
Metso, madencilik sektörüne yönelik yeni bakım çözümünü tanıttı

Metso, ufalama devrelerinin çalışma süresi ve performansını maksimize etmeyi amaçlayan maden ekipmanlarına yönelik yeni kestirimci bakım çözümü ile dijital Metso Metrics çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Çözüm, 14 Kasım’da Philedelphia’da Rockwell Automation’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Otomasyon Fuarı’nda tanıtıldı.

Metso Metrics’in, küresel madencilik sektöründeki müşterilerin ekipman ve süreçlerindeki görünürlüğü ve içgörüleri analitik, koşullu görüntüleme ve kestirimci bakım gibi Metso uzmanlığınca desteklenen çözümler aracılığıyla artırması için tasarlandığı belirtiliyor.

Metso Chief Digital Officer’I Jani Puroranta konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Bugün maden tesislerinde verimi artırmanın anahtarı mevcut varlıkların ve süreçlerin optimizasyonundan geçiyor. İşte bu noktada dijitalleşme ve uzman desteği – doğru verileri doğru insanlarla buluşturmak – büyük önem kazanıyor. Metso Metrics gibi yenilikçi dijital araçlarla, mineral işleme tesisleri reaktif moddan proaktif bir moda geçebilir ve sürekli iyileşmeye odaklanabilir.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) çözümü, Microsoft® Azure™ destekli Rockwell Automation FactoryTalk Cloud platformu üzerine inşa ediliyor. Metso ekipmanlarında süreç performansını değerlendirmek için kullanılan yüzlerce sensörden güvenli bir şekilde bilgileri toplayan çözüm, eskiyen ve bozulmak üzere olan parçaları da öngörebiliyor. Metso performans takımları, verileri gelişmiş machine learning algoritmalarının desteğiyle analiz ederek müşterilerin ekipman operasyon ve süreçlerini optimize etmeye yardımcı oluyor.”

Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, işbirliğine ilişkin şunları söyledi: “Madencilik şirketlerinin güvenlik ve verimi artırıp, enerji tüketimini azaltmak ve daha doğru karar alabilmek için süreçlerinin, ekipman performanslarının ve tedarik zincirinin görünürlüğünü artırması gerekiyor. Bu bağlı maden çözümleri madencilik şirketlerini operasyonlarından ölçülebilir somut faydalar sağlamasına olanak sağlar, daha iyi işbirliğini mümkün kılar ve verimi artırır.”

Yeni madencilik çözümü Metso’nun dijital hizmetlerine katılan en son çözüm. Çözüm halihazırda Metso’nun birincil döner kırıcıları, eksantrik kırıcıları ve titreşimli eleklerinde kullanılabiliyor. Gelecekte cevher işleme tesislerindeki diğer mineral işleme ekipmanlarına yönelik çözümlerin de portfolyodaki yerini alacağı belirtiliyor. İlk nesil Metso Metrics çözümleri taşocakları ve yüklenici tesislerdeki toplam üretimi optimize etmek üzere 2017 yılında piyasaya sunulmuştu. Metso benzer bir çözümü atık geri dönüşüm ekipmanları için de geliştirmişti.

Madencilik, agrega, geri dönüşüm ve proses sektörlerde sürdürülebilir süreçler ve doğal kaynakların akışı için ekipman ve hizmetler sunan Metso, günümüzde 50’den fazla ülkede 12 bin kişi istihdam ediyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina