Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Michelin, Avrupa’nın en büyüğünü satın aldı
Michelin, Avrupa’nın en büyüğünü satın aldı

Michelin, Avrupa’nın en büyüğünü satın aldı

Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, Fleet Solutions alanındaki gelişim stratejisi doğrultusunda, Fransa ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük telematik (arıza tespit cihazı) sağlayıcılarından Masternaut’un tamamını satın aldığını duyurdu.

Michelin’in gelişen filo pazarına destek sağlaması amacıyla satın alınan Masternaut, kullanıcılarına son teknolojiyle donatılmış teknik bir platform sunuyor. Araç filo yönetimi ve takibini optimize edecek bütünleşik telematik çözümleri sağlayan Masternaut’un yönetiminde çoğunluğu hafif ticari araçlardan oluşan 220 binin üzerinde sözleşmeli araç bulunuyor.

“Masternaut, yeni bir adımı temsil ediyor”

Masternaut’un satın alınmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Genel Yönetici Partner Florent Menegaux, “Michelin’in telematik alanındaki uzmanlığını sağlamlaştırmasıyla müşteri mobilitesini optimize edebilme ve değişen piyasanın ihtiyaçlarına yanıt verebilme olanağı yakalıyoruz. Masternaut, özellikle Avrupa genelinde ve hafif ticari araç filoları açısından olmak üzere, Hizmetler ve Çözümler alanımızı genişletme yolundaki yeni bir adımı temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Masternaut, Avrupa’ya açılabilecek

Bu satın alma, Michelin’in hafif ticari araçlara yönelik faaliyetlerinin ilerleyişini hızlandırarak gelişen filo pazarına destek sağlayacak. Bunun yanı sıra Masternaut, Michelin’in coğrafi kapsamından faydalanarak Avrupa’nın tamamında faaliyet gösterebilecek. Aynı zamanda, müşterilere en iyi çözümleri sunmak, ürün performansını iyileştirmek ve araç arızalarını önleyen bakım gibi veri bilimi uygulamalarını geliştirmek üzere elde edilecek veri miktarını artırması hedefleniyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina