Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Michelin’den madencilik ve inşaat sektörüne özel yeni lastikler
Michelin’den madencilik ve inşaat sektörüne özel yeni lastikler

Michelin, madencilik ve inşaat sektöründe işletmelere verimlilik sağlamak üzere yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Madencilik ve inşaat sektörüne özel geliştirilen yeni MICHELIN X®TRA DEFEND lastikleri, her türlü zeminde dayanıklılık sağlarken, yüzde 15 daha uzun ömür ve yüksek TKPH değeri ile yüksek verimlilik sunuyor.

Michelin, taşıma kapasitesi 25-45 ton olan belden kırma kaya kamyonları için özel olarak geliştirilmiş E4 lastiği olan MICHELIN X®TRA DEFEND’i tanıttı. Lastiğin attırılmış diş derinliği ve sırtta kullanılan daha fazla kauçuk hacmi ile yüzde 15 daha uzun lastik ömrü sunduğu, maden ve taş ocaklarının sert ortamlarında bile dayanıklılığıyla üretim maliyetlerini düşürdüğü ve operasyonel verimliliği arttırdığı belirtildi.

Yüzde 15 daha kalın yanak yapısına sahip olan MICHELIN X®TRA DEFEND’in lastiğin sırt ve yanaklarındaki darbe katlarında yüzde 24,7 oranında daha fazla çelik tel kullanımı sayesinde de hasarlanmalara karşı direnç sunarak işletmelere büyük kolaylıklar sağladığı vurgulandı. 172 mm uzunluğunda büyük metal çubuğun üzerinden geçerek dayanıklılık testine tabi tutulan lastiğin, güçlendirilmiş karkas yapısı sayesinde patlamadığı belirtildi.

23.5 R 25 ve 29.5 R 25 ebatlarındaki MICHELIN X®TRA DEFEND’in 2017 yılının son çeyreğinde yenileme pazarında, 2018 yılı başında ise orijinal ekipman pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina