Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Mobil DTE 10 Excel hidrolik yağı ile 1,1 milyon dolar tasarruf
Mobil DTE 10 Excel hidrolik yağı ile 1,1 milyon dolar tasarruf

ExxonMobil tarafından üretilen Mobil DTE 10 Excel premium hidrolik yağı ABD’deki bir altın madeninde kullanıldı. Yağ sayesinde ekskavatörlerde yakıt tasarrufu sağlanmasının yanı sıra makinelerin verimliliğinin ve performansının da arttığı belirtildi.

ExxonMobil, ABD’deki bir altın madeninde kullanılan makinelerde premium hidrolik yağ Mobil DTE 10 Excel 46’yı denedi. Yağ sayesinde çalışmalarda kullanılan 250 ton kapasiteli Terex marka ekskavatörlerinin çalışma süresinin 160 saat arttığı, yakıt tüketiminin 81.197 litre azaldığı ve ekskavatörlerin performanslarının en üst düzeye çıktığı belirtildi. Yüksek tasarruf ve artan performans ile madenin tahmini olarak yılda 1,1 milyon dolardan fazla tasarruf ettiği düşünülüyor.

Daha önce iki Terex O&K RH 340 hidrolik ekskavatörde sıradan bir hidrolik yağ kullanan maden işletmecisinin, kavitasyon hasarı nedeniyle meydana gelen arızalarla sıkça karşılaştığı ve mevsimsel sıcaklık değişikliklerinin yarattığı etkiler sebebiyle de birçok defa ana hidrolik pompa değiştirmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yaşanan ekipman arızalarını azaltmayı ve maliyetleri düşürmeyi hedefleyen şirket, denedikleri yağ sayesinde yağ kaynaklı hidrolik pompa arızasının engellendiğini, insan-makine etkileşiminin azaldığını ve bu sayede iş güvenliğinin arttığını bildirdi. Verimliliğin önemli oranda yükseldiğini söyleyen şirket, yakıt tüketimlerinin 81.197 litre azalarak karbondioksit emisyonlarının 216 ton düştüğünü ekledi.

Özgün katık sistemiyle formüle edildiği vurgulanan bu yağın, yüksek viskozite endeksi ve güçlü kesme kararlılığı sayesinde, geniş bir sıcaklık aralığında performans sağlamaya ve en zorlu koşullarda bile makinelerin çalışmasını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabildiği ifade ediliyor.

ExxonMobil Endüstriyel Pazarlama Danışmanı Kerem Kaynar konuyla ilgili "Bu örnek, yüksek performanslı yağa yapılan küçük bir yatırım sayesinde, önemli bir verimlilik artışı ve finansal kazanç sağlanmasının çok güzel bir örneğidir. Bunun yanında, tüm maden sahası işletmecileri açısından en büyük öncelik olan güvenlik kazanımları da göz ardı edilemeyecek derecede önemlidir. Saha mühendislerimizin, müşterilerimizin makinalarının performansını artırarak karlılıklarını artırmalarından son derece memnunuz.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina