Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - MRT Maden için teknoloji ve hızlı çözümün adresi Ascendum Makina
MRT Maden için teknoloji ve hızlı çözümün adresi Ascendum Makina

MRT Maden için teknoloji ve hızlı çözümün adresi:

Ascendum Makina

Türkiye’nin önde gelen maden ve mermer üreticilerinden MRT Maden A.Ş., ocaklarında Volvo’nun patentli teknolojileriyle donatılmış iş makinelerine ve markanın Türkiye distribütörü Ascendum Makina’nın sağladığı hızlı ve güçlü satış sonrası hizmet desteğine güveniyor.

Volvo İş Makinaları, SDLG İş Makinaları, SANY Paletli Vinç ve Forekazık Makinaları, SANY Liman Ekipmanları ve Metso Outotec kırma eleme ekipmanlarının Türkiye distribütörü olarak hizmet veren Ascendum Makina, ülkemizin dünya çapındaki en verimli ekonomik maden rezervlerini ortaya çıkartmak ve işleterek ekonomiye kazandırmak için faaliyetini sürdüren MRT Maden A.Ş. ile iş birliğini sürdürüyor.

“İşin hız ve devamlılığının sağlanması temel önceliğimiz”

Konya’da sahip oldukları bilumum ruhsatlarda önemli yatırımları olduğunu belirten MRT Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mert Emiroğlu, teknoloji, sürdürülebilirlik, inovasyon ve çevre duyarlılığının madencilikte en çok dikkat edilmesi gereken konular olduğunu vurguladı.

MRT Maden olarak bu vizyonla çalışmalarını yürüttüklerini ve makine alımlarını da bu vizyona göre yaptıklarını söyleyen Emiroğlu, “1988 yılından beri maden ve mermer ocakları işletiyoruz. Bu sektörde makinelerimiz bizim olmazsa olmazlarımız arasında” dedi.

Kendileri için en önemli olan konunun işin hız ve devamlılığının sağlanması olduğunun altını çizen Emiroğlu, “Büyük makineler bu akışı çok hızlandırıyor. Ocakta bir mermeri kestiğiniz ve devirdiğiniz anda o mermeri en hızlı ve en hassas şekilde üretim alanından çekip çıkartmak lazım. Biz de kendi ocaklarımızda bunu Volvo makineleri sayesinde sağlıyoruz. Bu sayede üretimimize hem hız hem de kalite katıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ascendum Makina her zaman yanımızda”

Bu sektörde makinelerin performansının yaptıkları işin kalitesini belirlediğine ve yakıtın da en önemli maliyet kalemleri arasında yer aldığını vurgulayan Emiroğlu, “Sektörün önde gelen makine üreticilerinden Volvo da aslında bu açıdan her zaman bizim yanımızda. Bu saydığım maddeleri temsil eden bir şirket konumunda. Dolayısıyla da çok yakından çalıştığımız bir partnerimiz” ifadelerini kullandı.

L220H, EC480DL, L350H ve EC750E model 8 adet Volvo makinesiyle çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Emiroğlu; yakıt, fayda ve maliyet açısından Volvo’nun son derece tatmin edici olduğunu söyledi. Aynı zamanda patentli teknolojileri, bom sistemleri ve dar alanlardaki kabiliyetiyle Volvo’nun fark yarattığını ve bu sebeple de tercih ettiklerini dile getirdi.

Maden ve mermer sektöründe makinelerin arızaları sebebiyle yatmamasının çok önemli olduğunun altını çizen Emiroğlu, “Makinelerimiz sürekli çalışmak durumunda. Minimum arıza vermeli ve arızanın çok hızlı çözülmesi gerekli” dedi. Volvo İş Makinaları ile böyle bir sorun yaşamadıklarını belirten Emiroğlu, “Yedek parçasıyla, hızlı iletişimiyle, çok hızlı bir şekilde ocağımızda olmasıyla ve makinelerimizin sürekli çalışmasını sağlamasıyla Ascendum Makina her zaman yanımızda” diyerek sözlerini noktaladı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina