Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - MST İş ve Tarım Makinaları, BURTARIM 2016’da 6 Plus serisi beko loder ile ilk ve tek yerli beko loder simülasyonu sergiliyor
MST İş ve Tarım Makinaları, BURTARIM 2016’da 6 Plus serisi beko loder ile ilk ve tek yerli beko loder simülasyonu sergiliyor

Sanko Holding'in iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren kuruluşu MST İş ve Tarım Makinaları, 12-16 Ekim’de Bursa Tüyap’ta düzenlenen 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na katılıyor.

Yerli üretim kazıcı yükleyici, teleskobik forklift ve mini ekskavatörleri fuarda ilgilileriyle buluşturan şirket, Sanlab Simulation tarafından MST mühendislerinin katkısıyla geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli beko loder simülatörünü de standında sergiliyor.

MST’nin özellikle operatör konforuna odaklanarak geliştirdiği 6 Plus serisi kazıcı yükleyicilerin hava süspansiyonlu koltuk, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyonu, hidrolik BOM kilidi, pilot kontrollü arka kazıcı joystickleri ve geniş hacimli soğutmalı torpidosu ile operatörün faaliyet alanı olan kabin içinde daha konforlu seyahat etme ve çalışma olanağı sağladığı belirtiliyor.

Tarım sektöründeki ihtiyaca yönelik olarak ST9.35 teleskopik forklift de fuarda sergileniyor. 8.70 metre mesafeye uzanan forkliftin, uzanma yüksekliğine bağlı olarak maksimum 3.500 kg yük kaldırma kapasitesine sahip olduğu kaydediliyor. Tarım fuarına özgü olarak sıfır kuyruk dönüşlü M28U mini ekskavatörünü de sergileyen MST’nin, sektörün ihtiyaçlarına cevap vermek için her geçen gün ürün geliştirmeye devam etttiği ifade ediliyor.

Simpro3 simülatöre ilgi yoğun

Fuarda büyük ilgi gören kazıcı yükleyici simülatörü hakkında konuşan Sanlab Yöneticisi Salih Kükrek, ürünün MST İş ve Tarım Makinaları’nın yaklaşımı sayesinde geliştirildiğini dile getirdi. Kükrek, “MST İş ve Tarım Makinaları’nın bu teknolojiyi istemesi, kalite konusundaki ciddiyeti ve iradesi ile operatörlerin beklenti ve ihtiyaçları anlaşılarak simülatör üzerine uygulanması sağlandı. Böylece dünyadaki en iyi Backhoe Loader ve Telehandler eğitim simülatörleri üretildi.” dedi.

Simülatör ile farklı senaryolarda eğitim verilebildiğine vurgu yapan Salih Kükrek, “Operatör ne kadar yakıt tüketiyor, makineyi ne kadar zorluyor, işi ne kadar sürede yapıyor gibi birçok ölçüm kriteri var. İşi de doğru öğrettiği için hem iş hacmi artıyor hem de doğru alışkanlık kazandırıyor. Düz ve engebeli araziler olmak üzere çeşitli sürüşler, bir kazıcı yükleyici ve yükleyicinin yapabileceği tüm uygulamalar, ataşman değiştirme, boru döşeme, hendek kazma, toprak yükleme, kazı gibi senaryolar var. Bunun yanında özellikle joystick kontrollerinde uzmanlaşmayı sağlayan dersler var.” diye konuştu.

İlgililerin fuar süresince MST standındaki simülatörü kullanma imkanı bulacağı, keyifli yarışmalara katılacağı ve çeşitli ödüller kazanacağı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina