Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Naiboğlu Beton, yakıt maliyetlerini Kobelcolarla düşürdü
Naiboğlu Beton, yakıt maliyetlerini Kobelcolarla düşürdü

Kuruluşu 30 yıl öncesine dayanan ve 1993’te mıcır tesisi kuran Rize merkezli NAİBOĞLU Beton, 2000 yılından beri hazır beton sektöründe faaliyet gösteriyor. Rize’den Sarp’a kadar bölgenin ihtiyaçlarını karşılayan firma, son olarak KOBELCO SK210LC ve SK350LC paletli ekskavatörleri makine parkına kazandırdı. NAİBOĞLU Beton Genel Müdürü Vedat Naiboğlu, en önemli gider kalemi olarak gösterdiği yakıt maliyetlerini KOBELCO sayesinde minimuma indirdikleri için memnun.

NAİBOĞLU Beton, hazır betonda yıllık yaklaşık 200 bin metreküp üretim yapıyor. Bu yıl işletmeye aldığı taş ocağının ise 500 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Bölgenin yapılaşma anlamında her geçen yıl gelişme gösterdiğini ifade eden Genel Müdür Vedat Naiboğlu, beton santrali sayısında artış yaşanmasına rağmen satışlarını yüzde 15 civarında artırdıklarına değindi. Naiboğlu, “Konut inşaatları, DSİ ve KGM’nin projeleriyle sektör bu bölgede hızla büyüyor. Rakiplerimize baktığımızda onlar da her sene kapasitelerini artırıyor.” dedi.

“Firmaya para kazandırmayan ve yakıt gideri fazla olan makine, kötü makinedir” NAİBOĞLU Beton, ilk iş makinesini 1992’de almış. Firmanın makine ekipman parkında SK210LC ve SK350LC dışında 3 adet paletli ekskavatör, 3 adet lastikli yükleyici, 10 adet damperli kamyon, 17 adet mikser ve 5 adet beton pompası bulunuyor. Vedat Naiboğlu, kötü iş makinesi denildiğinde aklına gelen ilk cümleleri şöyle paylaştı: “Firmaya para kazandırmayan, yakıt gideri fazla olan, sık arızalanan makine, kötü makinedir. Özellikle yakıt çok önemli, çünkü günde yaklaşık 12-15 saat arası çalışıyoruz. Bu da yılda ortalama 4.000 saate tekabül ediyor. Parkımızdaki tüm makine ve ekipmanların yıllık 1,6 milyon litre yakıt tüketimi var. Saatlik, aylık ve yıllık olarak yakıtları detaylı bir şekilde takip ediyoruz. Bu da yeni makine alımı yaparken en önemli kriterimizi oluşturuyor. Yakıta önem verirken ayrıca belirli kalite standartlarını da koruyoruz.”

“Bu yakıt seviyelerinde başka hiçbir marka yok”

KOBELCO hakkında değerlendirmelerde bulunan Naiboğlu, tercih sebepleri hakkında şunları söyledi: “HASEL yetkilileri yakıt konusunda iddiacı oldular. 1 ay boyunca şantiyemizde denedik, yakıtı test ettik ve gerçekten avantajlı olduğunu gördük. Alım yaptıktan sonra da makineler aynı performansı gösteriyor, rakamları elimizde mevcut. Ayrıca satış sonrası hizmetler tarafında da herhangi bir sorun olmayacağına dair garanti verdiler. HASEL ve KOBELCO sonuçta iki büyük firma. Nitekim bugüne kadar, yedek parça ve servis konusunda da hiçbir sorun yaşamadık. Makineleri 3 yıl sonra değiştirmek istediğimizde yine KOBELCO’yu tercih ederiz. Çünkü sınıfı geçti. Bu yakıt seviyelerinde başka hiçbir marka yok.” Makine yenileme sürelerinin diğer yatırımlar ve piyasa şartlarına bağlı olarak 3 ile 5 yıl arasında değişim gösterdiğini kaydeden Genel Müdür Naiboğlu, bakım konusunda da yetkili servislerle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

“SK210LC ve SK350LC, bu bölge için uygun makineler”

NAİBOĞLU Beton’u ziyaretimiz esnasında görüşlerini aldığımız HASEL Karadeniz Bölge Satış Müdürü Evren Kanlı, firmanın kendileri açısından önemine vurgu yaptı. NAİBOĞLU Beton’un özellikle yakıt konusuna önem verdiğini belirten Kanlı, “Yakıt avantajı açısından makinelerimizi tavsiye ettik ve demo şeklinde kullanma imkânı sunduk. Makinelerimizin yakıtı ve performansından çok memnunlar. Operatörlerin de rahatlık ve kullanım kolaylığı konusunda ciddi memnuniyetleri var.” ifadelerini kullandı. Karadeniz Bölgesi’nin coğrafi şartları itibariyle güç, kalite, uzun ömürlülük konularının da önemli olduğuna vurgu yapan Evren Kanlı, sözlerine şöyle devam etti: “Karadeniz, ekskavatör anlamında önemli bir potansiyele sahip. SK210LC ve SK350LC de bu bölge için çok uygun makineler. Müşteriler, makinelerin yakıt tasarrufu ve sorunsuzluğunu görünce bizi tercih ediyor. Kısa sürede pazarda ciddi pay almaya başardık. İlerleyen zamanlarda daha iyi noktalara geleceğiz. Benim şahsi hedefim, iki yıl içerisinde bölgede pazar lideri olmak.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina