Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - New Holland TH Serisi teleskopik yükleyiciler yeni imajıyla Türkiye’de
New Holland TH Serisi teleskopik yükleyiciler yeni imajıyla Türkiye’de

New Holland TH Serisi teleskopik yükleyiciler yeni imajıyla Türkiye’de

New Holland’ın tarım sektöründeki başarısını perçinleyecek özelliklerde geliştirilen Tarımsal Teleskopik Yükleyici ürün grubu, yeni serisi ve yeni imajıyla müşterileriyle buluşuyor.

TH Serisi adı altında isimlendirilen yeni seri, 7 ve 9 metrelik kaldırma yüksekliğine sahip modelleri ile balya taşımacılığı, ormancılık işleri, çırçır/pamuk işletmeleri ve daha birçok faaliyet alanında yer almak üzere Türkiye pazarına sunuluyor.

Birim yakıttan sağlanan daha fazla güç

TH Serisi Teleskopik Yükleyiciler gücünü, düşük yakıt tüketim değerleri ile adını duyurmuş ve TH Serisi için özel olarak üretilen FPT marka motorlardan alıyor. Bilinen en ileri motor teknolojilerinden biri olan Yüksek Basınçlı Common Rail Yakıt Enjeksiyon Sistemine sahip bu motor TH Serisi’nin kalbini oluşturuyor.

Yüksek Basınçlı Common Rail (HPCR) yakıt enjeksiyon sisteminde yakıt, mekanik yakıt enjeksiyon sistemine kıyasla 6 kata kadar daha yüksek basınçta sıkıştırılabiliyor. Yakıtın yüksek basınçta silindir içerisine püskürtülmesi yanma veriminin çok yüksek olmasını sağlayarak, birim yakıttan daha fazla güç elde edilmesini sağlıyor.

TH Serisi’nde hava emiş sistemi üzerinde turboşarj aşırı doldurma sistemi ve intercooler ünitesi yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde birim çevrimde silindir içerisine daha fazla hava çekilebiliyor. Böylece çekilen daha fazla oksijen ile yakıtın çok daha verimli yanması sağlanıyor.

Verimli motor donanımı ile TH Serisi Teleskopik Yükleyiciler 133 beygirlik çok yüksek bir güç üretebilirken, düşük motor devirlerinde 549 Nm’lik oldukça yüksek bir motor torku sunuyor.

Verimli soğutma sistemi ve ters fanın avantajı

TH Serisi üzerinde yer alan 6 farklı soğutucu radyatör ile makine üzerindeki tüm sıvılar ideal çalışma sıcaklıkları içerisinde tutuluyor. 2 farklı ünite şeklinde makine üzerine yerleştirilen radyatör grubu toplamda 3 adet fan ile soğutuluyor.

Saman ve yonca balyalarının araziden kaldırılması, pamuk çırçır işletmeleri gibi toz ve sap parçalarının yoğun bulunduğu çalışma koşullarında ters fan özelliği olmazsa olmaz bir özellik olarak kendini gösteriyor. Bu noktada saman, pamuk, toz gibi parçalar ile kaplanan ızgara paneller ve radyatör kanalları otomatik olarak devreye giren ters fan sistemi sayesinde bulunduğu yüzeylerden uzaklaştırılıyor. TH Serisinde fan sistemi 6 dakika içerisinde 15 saniye süreyle otomatik olarak ters yönde çalışıyor.

Yeni şanzıman ile daha hassas sürüş

TH Serisinde tamamen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda operatöre daha yumuşak ve kesintisiz bir kullanım hissiyatı verecek şekilde yeniden tasarlanan powershift şanzıman iş verimliliğini arttırıyor. Vites aralıklarının daha kullanışlı olması için dişli oranlarının baştan düzenlendiği bu üründe, 4 ileri 3 geri vites seçimi bulunuyor ve vites kademe geçişleri joystick üzerinden buton ile sağlanıyor.

Verimli hidrolik sistem

Hidrolik sistem tasarımında standart olarak değişken debili pistonlu pompa kullanan New Holland TH Serisi Teleskopik Yükleticiler, bu sayede sadece hidrolik fonksiyonlar ile çalışma anında sisteme yağ gönderimi gerçekleştiriyor. Makinenin yol üzerinde seyri gibi hidrolik yağa ihtiyaç duyulmayan durumlarda pistonlu hidrolik pompa kendini minimum pozisyona alarak gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçiyor. Sisteme dakikada 140 litrelik yağ beslemesi sağlayabilen bu sistemde maksimum basınç 240 bar değerine kadar çıkabiliyor.

TH Serisi Teleskopik Yükleyicilerde hidrolik hızlı ataşman değiştirme sistemi standart olarak bulunuyor. Geniş bir ataşman yelpazesiyle kullanılabilen bu ürünlerde operatör kabin içerisinden inmesine gerek kalmadan farklı ataşmanlar arası hızlı ve kolay bir şekilde geçiş sağlayabiliyor.

Yüksek çalışma verimliliği ve konfor

TH Serisi, operatöre uzun süreli çalışmalarda ergonomik ve rahat kullanım sunan bir operatör alanı sunuyor. Hava süspansiyonlu koltuk her türlü çalışma alanında maksimum konfor sunarken, verimli klima her türlü iklim koşullarında çalışma verimliliğini maksimum seviyede tutuyor.

Özellikle araziden balya kaldırma gibi kısa sürede gerçekleştirilmesi gereken mevsimsel işlerde gece saatlerinde çalışma verimliliğinden ödün vermemek için TH Serisi standart olarak yüksek aydınlatma kapasitesine sahip LED çalışma aydınlatmaları ile birlikte sunuluyor.

 

 

Maksimum Kaldırma Yüksekliği

Maksimum Taşıma Kapasitesi

Motor

Max. Motor Gücü

Max. Motor Torku

TH7.37

7 m

3.700 kg

FPT

133 hp

549 Nm

TH9.35

9,1 m

3.500 kg

FPT

133 hp

549 Nm

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina