Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı
Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı

Adıyaman’da Atatürk Barajı üzerine kurulan ve Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü, iki hafta önce son segmentin yerleştirilmesinin ardından yaya trafiğine açıldı.

Temeli 26 Şubat 2012 tarihinde atılan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü Nissibi Köprüsü sayesinde Diyarbakır’dan Kahta ilçesine mesafe 110 kilometre kısalacak. 80 milyon TL’ye mal olan ve projenin tamamı Türk mühendis ve mimarlara ait olan köprünün orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluğu ise 610 metreden oluşuyor. Köprünün aydınlatma ve asfaltlama gibi işlemlerinin 2 ay süreceği ve 2 ay sonra araç trafiğine açılacağı belirtiliyor.

Kahta Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, “Bu köprü aslında Güneydoğu, Akdeniz ve Anadolu’yu birleştirecek bir köprüdür. Bölge için çok şey ifade ediyor. Hem kültürel hem sosyal hem ekonomik olarak bölgeye çok büyük katkı sağlayacaktır. Bu köprünün ayrıca özelliği kardeşlik köprüsüdür. Barış sürecinde bu köprü büyük bir önem arz edecek.” ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise bu büyüklükte bir köprüyü sadece İstanbul’da gördüklerini ve Adıyaman’da böyle bir köprü yapılmasının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek köprünün bölgenin gelişimine ön ayak olacağını aktardı. Ulaşım noktasında saatlerce feribot bekleyen vatandaşlar, gece gündüz beklemeden yolculuk yapabilecek olmanın sevincinin yaşadıklarını dile getirdiler.

29 Kasım 2011 tarihinde ihaleye açılan projeyi 74 milyon 325 bin 12 TL bedelle Gülsan İnşaat üstlenmişti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina