Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Ödüllü tasarım ve modern üretim teknolojisinin ürünü HİDROMEK ekskavatörler
Ödüllü tasarım ve modern üretim teknolojisinin ürünü HİDROMEK ekskavatörler

FORUM MAKİNA dergisi, "Türkiye'nin 20-40 sınıfı paletli ekskavatörleri" araştırma dosyasının HİDROMEK markasına ilişkin bölümüdür.

HİDROMEK mühendisleri tarafından çalışma koşullarının ve operatör isteklerinin dikkate alınmasıyla titizlikle tasarlanan GEN Serisi paletli ekskavatörler, yapılan uzun çalışmalar neticesinde; yüksek performans, uzun ömür, yakıt verimliliği, kullanım kolaylığı, güvenlik, denge, düşük bakım ve işletme maliyetleri gibi kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip olacak şekilde geliştirilmiş.

Ödüllü tasarım ve kaliteli hammaddelerin en modern üretim teknolojileri ile bir araya geldiği GEN Serisi’nde, dünya genelinde kabul gören ana komponentler tercih ediliyor. Isuzu motor ve Kawasaki ana hidrolik pompa, elektronik kontrol ünitesi ile son derece uyumlu şekilde çalışarak, her türlü saha şartları için farklı çalışma modları ile her depoda daha fazla iş ve yüksek yakıt ekonomisi sağlıyor.

GEN Serisi’nin kalbi: Opera Kontrol Sistemi

HİDROMEK tarafından geliştirilen Opera Kontrol Sistemi, kullanım esnasında ihtiyaç duyulan bütün fonksiyonları bir arada toplayan OPERA, operatörün ergonomik açıdan kolay ulaşabileceği bir noktada konumlandırılmış konsol, kolay okunabilen renkli TFT bilgi ekranı, elektronik kontrol üniteleri ve Gen serisi ekskavatörler için hazırlanan kullanıcı dostu yazılım ile entegre edilmiş bir kullanıcı ara yüzü olarak tanımlanıyor.

4 adet güç modu ve 3 adet çalışma modundan oluşan Opera Kontrol Sistemi, dizel motor ve hidrolik pompa arasındaki eşleşmeyi mükemmel şekilde sağlayarak yapılan işin gereklerine uygun olarak yüksek performans ve ekonomik çalışma seçenekleri ile operatöre en uygun çalışma koşullarını sunuyor.

HİDROMEK’in telematic sistemi SmartLink, makine ile ilgili çalışma verilerini, makinenin konumunu ve varsa oluşan arızalarını, bakım bilgi ve uyarılarını otomatik olarak alır. Bu sayede hem makinanın çalışmasıyla ilgili birçok rapor oluşturma imkânı hem de hızlı ve etkili servis destek hizmetinin sunulmasını sağlıyor. Çalışma sahasından nakledildiği uyarısını vererek habersiz nakliyeleri ilgililere iletiyor ve çalınma riskine karşılık güvenliği artırıyor.

Ağır hizmet tipi konstrüksiyon

Makinelerin güçlü, sağlam ve uzun ömürlü olması amacıyla bom, arm, kepçe, yürüyüş takımları, alt ve üst şase olmak üzere tüm konstrüksiyon ağır hizmet tipi olarak tasarlanıp üretiliyor. Kullanılan tüm çelik aksamlar, dayanıklılık felsefesine uygun şekilde geliştirilmiş.

Bom geometrisinde geniş kesitler kullanılıyor. Ataşmanlar ise güçlü ve desteklenmiş bir tasarıma sahip bulunuyor. Üretimde kullanılan robot kaynak teknolojisi, insana bağlı hataları ortadan kaldırarak, en üst düzeyde kaynak kalitesi sağlıyor.

Ağır hizmet tipi alt ve üst yapıda ST52-3 çeliği, sürtünmeye daha çok maruz kalan yerlerde ise aşınmaya dayanıklı Hardox çeliği kullanılıyor.

Yüksek konfor ve güvenlik standartları

20- 40 ton aralığındaki HİDROMEK paletli ekskavatör, zorlu çalışma şartları göz önünde bulundurularak birçok güvenlik özelliği ile donatılmış. ROPS ve FOPS sertifikalı operatör kabini, kabin ön, üst ve yan koruyucu kafesleri, yürüyüş sırasında otomatik olarak devreye giren standart geri görüş kamerası ve paletleri koruyan alt takım korumaları bunlar arasında sayılabilir.

GEN Serisi operatör kabinleri en zor koşullarda operatöre konforlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlayarak çalışması için özenle tasarlanıyor. Operatörün uzun saatler boyunca yüksek performansta, yorulmadan ve konforlu bir şekilde çalışabilmesi için tasarlanan, 9 değişik pozisyonda ayarlanabilen koltuk, standart donanım olarak sunulmaktadır. Ayrıca joystick konsolu ve koltuğun birbirinden bağımsız olarak hareket edebilmesi, operatörün vücut yapısına göre en uygun pozisyonda uzun süreler çalışabilmesini sağlıyor.

Kabin içerisindeki yüksek kapasiteli klima sayesinde en sert hava koşullarında bile operatöre istediği sıcaklıkta çalışma ortamı sağlanıyor.

 

HİDROMEK HMK 220 LC HMK 300 LC HMK 370 LC HD
Çalışma ağırlığı - t 23,0 31,9 39,3
Motor / Net güç - hp Isuzu / 172 Isuzu / 216 Isuzu / 284
Bom uzunluğu - m 5,8 6,28 6,1
Arm uzunluğu - m 2,92 2,5 2,6
Kova kapasitesi - m3 1 1,5 2

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina