Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - OM Mühendislik, yılların bilgi ve tecrübe birikimini özel ataşmanlarla taçlandırıyor
OM Mühendislik, yılların bilgi ve tecrübe birikimini özel ataşmanlarla taçlandırıyor

Kocaeli Dilovası’nda bulunan modern tesislerinde faaliyet gösteren OM Mühendislik, yılda ortalama 4 bin ton malzeme işleyerek her çeşit iş makinesi için ataşman üretimi gerçekleştiriyor. Firma, yıllardan beri gelen mühendislik tecrübesini, madencilik gibi spesifik çalışmalar gerektiren sektörlere sunduğu ürünleriyle taçlandırıyor.

OM Mühendislik’in bilgi birikimini ürünlerine nasıl yansıttığını Genel Müdür Ömer Kadakal’dan dinledik.

Om Mühendislik Genel Müdürü Ömer Kadakal

Müşteri kitleniz kimlerden oluşuyor?

Gerçekleştirdiğimiz cironun büyük çoğunluğunu iş makineleri oluşturuyor. Bunların içerisindeki ana payı, Hitachi temsilcisi Enka Pazarlama, Sumitomo temsilcisi TSM Global, Volvo temsilcisi Ascendum Makina ve Caterpillar temsilcisi Borusan Makina ve Güç Sistemleri ve diğer iş makinelerinin Türkiye distribütörleri oluşturuyor. Ayrıca nihai kullanıcılara da hizmet veriyoruz. Kullanım yerine ve amacına yönelik hem bilgilendirme hem de yönlendirme yapıp o doğrultuda çalışabilecek en doğru ve performanslı ürünü sağlıyoruz.

Sizi sektörde farklılaştıran da bu değil mi?

Çok doğru. Kovalar, kendi içerisinde farklı dallara ayrılabilen ve makinenin performansını doğrudan etkileyen bir ürün çeşidi. Dolayısıyla üretimde doğru ağırlıkta ve en uygun materyali kullanmak da tek başına yeterli değil. Doğru tasarıma da sahip olmayı gerektiriyor. OM Mühendislik öncesinde ülkemizde bu işler küçük atölyelerde kopyalama yöntemleri ile bilinçsiz ve ilkel bir şekilde yapılıyordu. Bu nedenle de ülkemizin en büyük firmaları, tüm iş makinelerinin kova ihtiyaçlarını ülkemiz dışından ya OEM merkezli, ya da yurt dışında konusunda isim yapmış firmalardan ithal ederek karşılıyorlardı. OM mühendislik, sektöre girerken işin teknik terminolojisini, teknik kriterlerini belirleyerek öncelikle ülkemizin büyük firmalarında görevli satış temsilcilerine kova konusunda eğitimler verdi. Kova ve ataşman üretimini, küçük atölyeler işi olmaktan çıkartıp endüstriyel boyuta taşıdı.

Madencilik sektörüne hangi boyutlarda kovalar üretiyorsunuz?

Metreküp bazında verecek olursak bugüne kadar ürettiklerimiz arasında 15 metreküpten 38 metreküpe kadar değişik kovalar var. Madencilik kovalarını Türkiye’de üreten tek firmayız. Global pazarda bu sektörden daha fazla pazar payı almak istiyoruz. O yüzden kendimizi bu alanda sürekli geliştirmeye çalışıyoruz.

OM Mühendislik olarak ürünlerinize nasıl bir destek sağlıyorsunuz?

Kâğıt üzerindeki garantilerin haricinde müşteri memnuniyeti sağlayacak garantiler vermek çok önemli. Bu da makinenin durmadan çalışabilirliğini sağlamaktan geçiyor. İmalat aşamasındaki tecrübelerimiz elbette önemli katkılar sağlıyor. Fakat saha montajlarının kendi ekibimizin tarafından yapılması veya orada hazır bulunması, belirli zaman dilimlerinde ürünlerimizin kontrollerinin tarafımızdan sağlanması, gerekli görüldüğü takdirde hemen müdahale ediyor oluşumuz da müşterilerimize ayrı bir avantaj sağlıyor. Hem ürünlerimizin kullanım süresini artırabilmek hem de müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi açısından bunların değerli olduğuna inanıyoruz.

Röportajın devamı Forum Makina Eylül 2016 sayısında...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina