Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Onur Taahhüt, Ukrayna’nın 55 yıllık hayalini 8 ayda gerçekleştirdi
Onur Taahhüt, Ukrayna’nın 55 yıllık hayalini 8 ayda gerçekleştirdi

Onur Taahhüt, Ukrayna’nın 55 yıllık hayalini 8 ayda gerçekleştirdi

Ukrayna'nın Zaporojye şehrinden geçen Dinyeper nehri üzerinde Onur Taahhüt tarafından inşasına geçtiğimiz nisan ayında başlanan köprü, 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak açıldı.

Köprünün açılışına katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkedeki "Büyük İnşa" projesi kapsamında bu sene 100 köprüyü tamamladıklarını ve bu projenin de bunların en önemlileri arasında yer aldığını belirtti. Zelenskiy, projenin müteahhidi Onur Taahhüt Şirketler Grubuna işi zamanında tamamladıkları için teşekkür etti.

Onur Taahhüt Genel Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ve yetkililerden projeyle ilgili bilgi alan Zelenskiy, Zaporijya köprüsünü Ukrayna’nın “altyapı zaferlerinden biri” olarak nitelendirdi. Ukraynalı lider, ülkenin batısı ile doğusunu sembolik olarak birbirine bağlayacak otoyolun inşasının Ukrayna’nın bağımsızlığının 30’uncu yıl dönümünde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Dinyeper üzerinde inşa edilen köprü, Onur Taahhüt tarafından üstlenilen ve başkent Kiev’i ülkenin güneydoğusuna bağlayan toplam uzunluğu 9,1 kilometre olan otoyol projesinin önemli bir adımını oluşturuyor. Onur Taahhüt, 27 yapı ve 6 kavşaktan oluşan ve 4 yıl içerisinde tamamlanması istenen bu projeyi 11.918 milyar UAH (yaklaşık 420 milyar dolar) bedel ile kazanmıştı. 1965’ten beri yapılması planlanan köprünün inşası 2004 yılında başlanmış, fakat çeşitli sebeplerle durmuştu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina