Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Operatör Ahmet Çelik, Giresun ormanlarında MST ile destan yazıyor
Operatör Ahmet Çelik, Giresun ormanlarında MST ile destan yazıyor

MST tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne orman yollarının açılmasında kullanmak üzere teslim edilen 8 adet MST M300LC model paletli ekskavatörden birisi de Giresun’da çalışıyor. Ormanda kazı yapma ve taş kırma gibi faaliyetlerde bulunan ekskavatörün operatörü Ahmet Çelik, önceleri her gün kent merkezinden çalışma sahasına uzun ve zorlu mesafede gidip gelirken artık Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nün tahsis ettiği karavanda kalarak işlerini kolaylaştırmaya başladı.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Operatör Ahmet Çelik ve Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, verimli bir çalışma için fedakârlık gerektiğini ve herkesin bu konuda üzerine düşeni yaptıklarını belirttiler.



Çalışma performansı 8 saate çıktı

10 yıldır Orman Bölge Müdürlüğü’nde ekskavatör operatörü olarak görev yapan Ahmet Çelik, kent merkezinden sahaya gidiş gelişlerde iş veriminin azaldığını ve ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini ifade etti. Bunun üzerine kendisine tahsis edilen karavanda ailesi ile birlikte çalışma sahasına yakın konumda yaşamaya başladıklarını ve böylelikle çalışma performansının yüzde 100 arttığını vurgulayan Çelik, “İşin yapılacağı yere gidip gelmek 4 saati buluyordu. Sahaya geldiğimizde eğer yağmur yağmaya başlarsa işi bırakıp tekrar aşağı iniyordum. Hem ben yoruluyorum hem de beni getiren araç yakıt yakmış oluyor. Devletin harcadığı paraya yazık ve bu dönemde tasarruf önemli. Ormana geldiğinizde hava bozuk olursa tekrar dönüyorsun, çalışamıyorsun ama şimdi yol ve zaman kaybı yok. Karavanda kaldığım için 8 saat gibi net çalışma yapabiliyorum.” şeklinde konuştu.



Karadeniz’in zorlu yolları


Giresun Orman Bölge Müdürlüğü görevinden Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Özkaya ise Karadeniz coğrafyasında yolun daha da önemli olduğunu vurgulayarak yol için çalışan işçilerin bazılarına karavan tahsis ettiklerini belirtti. Operatör Ahmet Çelik’in de bu sayede makine bakımı ve iş verimliliği konularında başarısının arttığını ifade eden Özkaya, “Ahmet'in saate bile bakmadan makinenin yanına gidip çalıştığına hatta ramazanda sahura kadar çalıştığına tanık olduk. Bu tür çalışanlara ne versek azdır. Memleketimiz adına bunları kazanım olarak görüyoruz." dedi.



MST tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne, orman yollarının açılmasında kullanılmak üzere 8 adet MST M300LC model paletli ekskavatör teslim edilmişti. 



Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina