Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Orkun Group, İstanbul Yeni Havalimanı hafriyatını Extra Heavy Duty Ford Trucks Serisi ile hızlandırıyor
Orkun Group, İstanbul Yeni Havalimanı hafriyatını Extra Heavy Duty Ford Trucks Serisi ile hızlandırıyor

Orkun Group ve Ford Trucks iş birliği, İstanbul Yeni Havalimanı projesi kapsamında önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Orkun Group, şantiyenin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen, güçlü, verimli ve teknolojik Ford Trucks Extra Heavy Duty araçlarını İstanbul Yeni Havalimanı’nın hafriyat çalışmalarında kullanacak.

6x4 ve 8x4 damper kamyonlarda yeniliğe giden Ford Trucks, Extra Heavy Duty araçlarıyla zor şantiye şartlarında müşterisinin yanında oluyor. Özellikle güçlendirilmiş ön makas ve arka makas, monoblock kauçuk truniyon, geliştirilmiş kardan mili, güçlendirilmiş yakıt ve SCR tankı korumalarının yanında bu ürün gamında ilk defa sunulan karter koruyucu ile araçların dayanımı artıyor. Çift kavrama ve yüksek tonajlı lastikler sayesinde de zor koşullar daha kolay hale geliyor.

Orkun Group ve Ford Trucks iş birliğinin ulaştığı başarıyı kutlamak amacıyla İstanbul Yeni Havalimanı inşaat alanında yapılan plaket törenine Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Orkun Group yöneticileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Ford Trucks üst yönetimi katıldı. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz’e plaketini, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen takdim etti.

“Sektörün gelişimi noktasında birlikte çalışmalar yapmaktan keyif alıyoruz”

Törende konuşma yapan Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Ford Trucks’ın Orkun Group için önemini vurgulayarak “Projede şartlar şüphesiz çok zorlu. Bu zaman yarışında bizi destekleyecek, yükümüzü azaltacak çözüm ortaklarıyla ilerleme kararı aldık ve bu yönde yatırım yaptık. Ford Trucks, gerek köklü deneyimi gerekse vizyonuyla sektörün ihtiyaçlarını ve beklentilerini çok iyi bilen bir marka. Yerli üretici kimliği, mühendislik gücü ve ihtiyaca yönelik hızlı çözümler sunma itibariyle de bizim için çok kıymetli olan Ford Trucks ile uzun vadeli bir ilişki kurarak, sektörün gelişimi noktasında birlikte çalışmalar yapmaktan keyif alıyoruz. Ford Trucks’ı tüm meslektaşlarıma tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, müşterilerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak esnek çözümler ürettiklerini dile getirdi. Marka vaadi olan “Her Yükte Birlikte” söylemine inandıklarını ve bunu tüm ürünlerde yaşatmaya çalıştıklarının altını çizen Çimen, “Orkun Group’un karşı karşıya olduğu zaman yarışı ve zorlukları çok yakından biliyoruz. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, bu süreçte ihtiyacını bize çok net olarak tanımladı. Bu sayede 6x4 ve 8x4 damper kamyonlarımızda ciddi geliştirmeler yaptık. Extra Heavy Duty olarak adlandırdığımız bu özel araçlar, daha güçlü ve daha zor koşullarda müşterimizin işini kolaylaştırdı.” dedi.

İnşaat segmentindeki pazar payı yüzde 33’e yükseldi

Ford Trucks’ın yüzde 14’lerde seyreden pazar payının, 2016’da yüzde 28’in üzerine çıktığını vurgulayan Cenk Çimen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Markamızı yeniden yapılandırdığımız 2010’dan bu yana gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ford Trucks, kendi aksı, kabini ve motorunu üreten Türkiye’nin tek ağır ticari markası oldu. Hem ürünleriyle hem de sunduğu hizmetlerle her pazara ve her işe uygun çözümler sunabilme yeteneğine sahip olan Ford Trucks, sektördeki konumunu her geçen gün güçlendiriyor. İnşaat sektörü özelinde baktığımızda dev projelerin etkisiyle sektörün ivme kazandığını ve toplam kamyon pazarındaki payının son 15 yılın en yüksek değerine ulaştığını görüyoruz.

2016’da devreye aldığımız inşaat serisinde geliştirilen motor gücü ve fren performansı, başarısını pazardaki sonuçlarıyla gösterdi. Geçtiğimiz yılsonu itibariyle inşaat segmentinde Ford Trucks’ın pazar payı yüzde 24’den yüzde 33’e çıktı. Yeni havalimanı projesi kapsamında Orkun Group’a 130’un üzerinde araç teslim ettik. Buna ek olarak havalimanı inşaatında çalışan diğer firmalarla birlikte 400’ün üzerinde aracımız bu inşaatta büyük işler başarıyor. İş ortaklarımızın yükünü hafifletmek ve projede onları desteklemek için inşaat alanına bir servis üssü de kurduk.

Yeni Ecotorq motor ile yüzde 55 daha fazla çekiş gücü

Yeni 13 litre Ecotorq motor, inşaat sahasındaki en zorlu koşullarda sunduğu yüksek performans ile öne çıkıyor. 420 PS gücündeki motor, 2150 Nm’lik tork üretim kapasitesiyle yerini aldığı versiyona göre yüzde 55 daha fazla çekiş gücü sunuyor. Damper, mikser ve pompa üstyapısına uygun 6x4 ve 8x4 araçlar ise, farklı kullanım şartları için optimum çözümler sunuyor. Ayrıca istek üzerine temin edilebilen arazi şartlarına uygun kullanım modları sunan 12 ileri otomatik şanzıman, hidrolik yardımcı fren intarder gibi donanımlar ve 7 kat artırılmış fren performansı İnşaat Serisi’ne yeni avantajlar kazandırıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina