Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Otonom Volvo TA15 yük taşıyıcıya Red Dot tasarım ödülü
Otonom Volvo TA15 yük taşıyıcıya Red Dot tasarım ödülü

Otonom Volvo TA15 yük taşıyıcıya Red Dot tasarım ödülü

Volvo Autonomous Solutions'ın TARA otonom taşıma çözümünün bir parçası olan TA15 model akülü taşıyıcı, dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödüllerinden Red Dot’a layık görüldü.

Red Dot gibi önemli bir ödülü kazanmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Volvo Autonomous Solutions Başkanı Nils Jæger, “Bu bizim otonom araç teknolojisinin en ileri seviyesinde birinci sınıf tasarımlar sunduğumuzu gösteriyor. Volvo Group'un ticari araç ve makine tasarım alanlarında yenilikçi lider olma geleneğini sürdürmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Geleneksel arazi taşımacılığı araçlarının tahtını sallayan bu özel Volvo otonom yük taşıyıcı, Volvo Group'un ortak teknolojisine dayanan bir akü-elektrikli aktarma organı yapısına sahi bulunuyor. Otomasyon sisteminde GPS, Lidar, radar ve çoklu sensörler kullanılıyor. Otonom TA15'in kabin ihtiyacı olmaması, çarpıcı biçimde yeni bir tasarıma olanak sağlıyor.

15 tonluk taşıma kapasitesi ile TA15, daha geniş TARA otonom taşıma çözümü konseptinin bir parçasını oluşturuyor. Böylece maksimum yükleme ve taşıma verimliliği için bir dizi makine treni oluşturmak üzere birbirine bağlanabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina