Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - ÖZKA Lastik, İtalya’dan tüm Avrupa pazarına göz kırptı
ÖZKA Lastik, İtalya’dan tüm Avrupa pazarına göz kırptı

ÖZKA Lastik, İtalya’dan tüm Avrupa pazarına göz kırptı

Türkiye’nin önde gelen zirai ve iş makinesi lastik üreticilerinden ÖZKA Lastik, İtalya Bologna’da düzenlenen Eima 2021 Fuarı’na katılarak, ağırlıklı olarak Avrupa genelinden sektör temsilcilerine yenilikçi ürün gamını sergiledi.

Tarım, bahçe ve hayvancılık makineleri alanında tüm dünyadan sektör temsilcilerini buluşturan ve uluslararası öneme sahip olan EIMA 2021, pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl ertelenmesinin ardından bu kez 19-23 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 40 ülkeden yaklaşık 2.000 katılımcı ile 350.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuara ikinci kez katılan ÖZKA Lastik, fuarda, 2016 yılından bu yana bayii kanalıyla satış gerçekleştirdiği İtalya ve çevre pazarlarla ilgili gelişmeleri ve global trendleri yakından takip etti.

Traktör arka, traktör ön, biçerdöver, sulama, bahçe-tarla, römork, iş makinası, forklift, kamyonet-minibüs ve askeri lastik kategorilerinde konvansiyonel ve radyal lastik gruplarında geniş bir ürün yelpazesi sunan ÖZKA Lastik’in, birçok global markanın rekabet ettiği İtalya pazarında %9 pazar payına sahip olduğu belirtiliyor. Firma, 2022 yılında İtalya pazarında %25’lik bir büyüme hedefliyor.

“Sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngörüyor ve stratejimizi buna göre belirliyoruz”

Fuarın İtalya potansiyeli ile sınırlı kalmayıp, Avrupa genelinden de yoğun bir katıl olduğunu belirten ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Kanık, “Yeni fırsatların, yeni ürün ve teknoloji ihtiyaçlarının, pazar dinamiklerinin takip edilmesi açısından kritik ve önemli bir fuarı başarıyla geride bıraktık. Distribütörler ve bayilerin yanı sıra İtalya’daki son kullanıcıların da memnuniyeti ile karşılaştık. Dolayısıyla son kullanıcı ile de bütünleştiğimiz bir fuar oldu. Avrupa pazarında radyal lastiklere eğilimin git gide arttığını görüyoruz. Gelişen teknoloji de bunu tetikliyor. Biz de 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımımızın tamamlanması ile %55 kapasite artışında bulunuyor ve bu kapasite yatırımının çoğunu radyal lastiklere yapıyoruz. 2022 ile beraber de %14’lük kapasite artışı söz konusu olacak. Yani sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngörüyor ve stratejilerimizi buna göre belirliyoruz” dedi.

Türkiye’nin gururu ÖZKA Lastik, dünya markası olma yolunda ilerliyor

Kanık Şirketler Grubu bünyesinde 1991 yılında faaliyetlerine başlayan ve Kocaeli’nde yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda, 3 ayrı fabrika ve depoya sahip olan ÖZKA Lastik, her geçen yıl artan üretim kapasitesi ve genişleyen satış ve dağıtım ağı ile büyümesini sürdürüyor.

İlk lastik üretimine başladığı 2005 yılında günlük 15 ton üretim gerçekleştiren firmanın her geçen yıl artan üretim kapasitesi 2021 yılında tamamladığı yatırımlarla birlikte %55’lik bir artış göstererek 200 tona ulaştı. ÖZKA Lastik, yeni üretim bantlarının da devreye alınmasıyla, 2021 yılı sonunda bir önceki yılın cirosuna kıyasla %61 oranında büyüme öngörüyor. 2022 yılı itibarıyla devreye alınacak olan üretim süreçlerine yönelik yeni yatırımlarla üretim kapasitesinin %14 daha arttırılması planlanıyor.

Daha çok değişim pazarında faaliyet gösteren ÖZKA Lastik’in, yurtiçinde zirai ve iş makinası lastiklerindeki pazar paynını %40’a ulaştığı belirtiliyor. Üretiminin %65’ini dünya genelindeki 80’den fazla ülkeye ihraç eden firmanın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında ABD, Almanya, İtalya, İspanya, Polonya, Rusya, İngiltere, Fransa, Romanya, Sırbistan, Mısır, Fas, Cezayir ve Tunus yer alıyor. 2022 yılı itibarıyla Meksika, Brezilya ve Güney Afrika pazarlarında da ihracatını artırmayı hedefleyen marka, ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak ve hedef pazarlarda marka yatırımı yaparak bir dünya markası olma hedefine doğru ilerliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina