Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Petrol Ofisi’nden iş makinelerinde enerji tasarrufu sağlayan yeni hidrolik yağ
Petrol Ofisi’nden iş makinelerinde enerji tasarrufu sağlayan yeni hidrolik yağ

Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM tarafından geliştirilen yeni nesil hidrolik sistem yağı Hydro Tech HVI-E pazara sunuldu. Hydro Tech HVI-E’nin muadillerine oranla daha uzun ömürlü olduğu, operasyon maliyetlerini düşürdüğü ve bununla birlikte endüstriyel hidrolik uygulamalarda %10’lara varan, iş makinalarında ise %10’un da üzerine enerji tasarrufu sağladığı belirtiliyor.

Petrol Ofisi, lideri olduğu belirtilen madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki üretim üssü olan Kocaeli Derince’deki tesislerini, Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarının ziyaretine açtı. Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın gezisinde, tesiste yer alan Türkiye’nin ve geniş bir coğrafyanın en gelişmiş merkezi konumundaki Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM de ilgi odağı oldu. Otomotiv ve enerji basınına yönelik düzenlenen basın gezisinde, POTEM’de gerçekleştirilen ve hibrit araçlara özel Maxima Hybrid 0W–20 motor yağı lansmanı gerçekleştirildi, enerji tasarruf sağlayan yeni nesil hidrolik sistem yağı Petrol Ofisi Hydro Tech HVI-E ile ilgili bilgiler paylaşıldı.



Petrol Ofisi Madeni Yağlar, Türkiye’de üretime, sanayiye, ekonomiye katkı sağlıyor

Petrol Ofisi’nin, 1941 yılında kuruluşundan bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarında sürdürdüğü geleneksel liderliğe vurgu yapan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, sözlerine şöyle devam etti:

“Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre Petrol Ofisi Madeni Yağlar, 2010’da üstlendiği madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki liderliğini, yüzde 24,9’luk pazar payı ile aralıksız olarak 2017’de de sürdürerek, 8’inci yılına taşımıştır. Petrol Ofisi olarak madeni yağ ve gres üretimini; yıllık 140.000 ton üretim ve 15.000 ton bitmiş ürün + 50.000 ton hammadde / yarı madde olmak üzere toplam 65.000 ton depolama kapasitesi ile ileri teknolojiye sahip Derince’deki bu fabrikamızda gerçekleştiriyor, tüm Türkiye’de yaygın 16.000 noktada satışa sunuyoruz. Fabrikamızda 2017 yılında 122.000 tonun üzerinde bir üretim gerçekleştirdik ve bunun 10.000 tonu aşkın bir bölümünü 4 kıtada 33 ülkeye ihraç ettik. Petrol Ofisi Madeni Yağlar üretim tesisi, 350’nin üzerinde farklı ürün ile başta otomotiv olmak üzere Türkiye’nin madeni yağlar ihtiyaç çeşitliliğinin tamamına tek çatı altında çözümler sunabilen en gelişmiş merkez niteliğindedir. Burada geliştirdiğimiz, ürettiğimiz ileri teknolojiye sahip zengin ürün çeşitliliği ile Petrol Ofisi, madeni yağlar alanında da Türkiye’de üretime, sanayiye, ekonomiye önemli katkılar sağlamaktadır.




Petrol Ofisi Madeni Yağlar üretim tesisi içinde yer alan 1.000 m²’lik bir kapalı alana sahip ve 6 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan POTEM, son teknoloji cihazları, uzman kadrosu, 77 yıla uzanan benzersiz bir bilgi birikimi ve tecrübe ile hizmet veriyor, Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor. POTEM’de, 83’ü TÜRKAK’tan akredite olmak üzere ulusal ve uluslararası metotlarla toplam 155 farklı test yapılabiliyor. Merkezimizde, yılda ortalama 150.000 adet test gerçekleştiriyoruz. Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM, gelişmiş teknoloji ve akredite kabiliyeti ile sadece Petrol Ofisi’ne hizmet vermiyor. Başta kamu kuruluşları olmak üzere aralarında dünya devlerinin de bulunduğu yerli ve yabancı çok sayıda firmaya, kısacası tüm sektöre, Ar-Ge, kalite kontrol ve analiz hizmetleri sunuyoruz. Dolayısıyla POTEM, madeni yağ alanında uluslararası arenada da en gelişmiş teknoloji merkezlerinden biri konumunda” dedi.




Petrol Ofisi’nden enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil hidrolik sistem yağı

POTEM’in geliştirdiği bir başka ileri teknolojili ürünün ise enerji tasarrufu sağlayan Hidrolik Sistem Yağı olduğunu belirten Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, “Sanayinin en önemli üretim girdilerinden biri de hiç şüphesiz enerji maliyetleridir. Bununla birlikte en basit krikodan, kompleks endüstriyel iş makinalarına kadar geniş bir kullanım alınan sahip hidrolik sistem yağları da sanayide en çok tüketilen yağ sınıfını oluşturmaktadır. Keza biz de pazar lideri Petrol Ofisi olarak yılda 18 milyon litrenin üzerinde hidrolik sistem yağı üreterek, endüstrinin kullanımına sunuyoruz.



Uzmanı olduğumuz iki konu olan enerji ve madeni yağlar alanında yaptığımız çalışmalarla çok özel bir ürün geliştirdik. Türkiye’nin farklı alanlardaki önemli üreticileri ile yaptığımız reel sektör testlerinden elde ettiğimiz sonuçlara göre; yeni nesil Petrol Ofisi Hidrolik Sistem Yağı, konvansiyonel hidrolik yağlara göre çok önemli avantajlar sağlıyor. Muadillerinden çok daha uzun ömürlü olan yeni nesil Hidrolik Sistem Yağı, operasyonel maliyetleri düşürüyor, kullanıldığı hidrolik pompaların verimini arttırıyor. Bununla birlikte Petrol Ofisi yeni nesil Hidrolik Sistem Yağı, enerji alanında da çok önemli bir tasarruf sağlıyor. Ürünümüz, yüksek verimli yeni nesil hidrolik pompalarda %10’a kadar ulaşan bir enerji tasarrufu sağlıyor. Başta iş makinaları olmak üzere farklı bazı kullanım alanlarında ise sağlanan tasarruf oranı %10’un da üzerine çıkıyor. Tüm bu üstün nitelikleri ve avantajı ile Petrol Ofisi yeni nesil Hidrolik Sistem Yağı’nın, sınıfında Türkiye’de yeni bir döneme öncülük edeceğini şimdiden söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.



Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın POTEM’de geliştirdiği yeni ürünlerden biri de Maxima Hybrid 0W–20 oldu. Küresel sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında hibrit araçlarda ve start/stop teknolojisinde kullanılmak üzere ACEA A5/B5 performans seviyesinde Türkiye’de ilk kez üretilen ileri teknolojili bu yağın motor ömrünü uzattığı, performansı optimize ettiği ve önceki nesillere oranla %3’e varan yakıt tasarrufu sağladığı ifade ediliyor.
 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina