Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - PLATFORM GÜNLERİ 2023, ARALIKSIZ BÜYÜYEN SEKTÖRÜN AYNASI OLDU
PLATFORM GÜNLERİ 2023, ARALIKSIZ BÜYÜYEN SEKTÖRÜN AYNASI OLDU

PLATFORM GÜNLERİ 2023, ARALIKSIZ BÜYÜYEN SEKTÖRÜN AYNASI OLDU

Personel yükseltici platform sektörünün Türkiye’deki çatı kuruluşu PLATFORMDER tarafından düzenlenen ve Hybrid İletişim tarafından organize edilen Platform Günleri 2023, 21-23 Eylül 2023 tarihleri arasında Tuzla’da bulunan Autodrom İstanbul’da gerçekleştirildi.

Üç gün süren etkinlik; yeni ürünleri kullanarak deneyimleme, ürün lansmanları, özel kampanyalar, yarışmalar, seminerler, eğitimler, keyif veren aktiviteler ve sosyal medya canlı yayınları ile ziyaretçilerin ve izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Açılış töreninde konuşan Hybrid İletişim Genel Müdürü Gökhan Kuyumcu, “Geçen yıl ikincisini çok kısa bir sürede organize ederek gerçekleştirdiğimiz Platform Günleri için bu yıl ilk duyurumuzun ardından oldukça yoğun bir taleple karşılaştık. Organizasyon tarihi yaklaştıkça birçok firmaya yer kalmadığı için üzülerek olumsuz dönüş yapmak zorunda kaldık” dedi.

Doğrudan insan hayatına dokunan bir sektörün organizasyonunu düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getiren Kuyumcu, “Yüksekte çalışma hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Platform Günleri etkinliği yüksekte çalışma gerektiren işlerde kullanılan ekipmanları tüm paydaşları ile bir araya getirerek, sektörel bir sinerji oluşturuyor. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizdeki platform pazarı 5 kat daha fazla büyüme potansiyeline sahip”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Platformder Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saruhan Günaydın; “Kurulduğu günden beri, sektörün tek ihtisas derneği olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Platformder, hayallerini hedef yaparak, aynı şeyleri tekrarlamadan, sektör için katma değer oluşturmaya devam etmektedir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Platform Günleri 2023, sektör için oluşturduğumuz katma değere en güzel örnek olmuş, şimdiden uluslararası bir etkinlik olma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Etkinliğe katılan ve ziyaretçi olan herkes, bu durumu da yakından görecektir” ifadelerini kullandı.

Saruhan Günaydın, Platform Günlerinin üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Etkinliğimiz, bölgenin en büyük sektörel buluşması olmuştur. Etkinliğe katılan yabancı firmaların üst düzey yöneticileriyle katılmaları buna en güzel örnektir. Öte yandan sektörde üretim yapan yerli üreticilerin de pazarda kendilerini göstermeleri adına ürünlerini sergiliyor olmaları bizleri memnun etmiştir” dedi.

Pazar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Günaydın, “2023 yılının ilk sekiz ayını değerlendirdiğimiz zaman, bu dönemde 4.000 adetlerin üzerinde makine satışı gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu rakam, 2022 yılındaki toplam satışın üzerine çıkmıştır. 2023 yılı bu bağlamda yine rekorlar ile dolu bir yıl olacak gibi gözükmektedir. Yüksekte çalışma gerektiren tüm işlerde artan talebi karşılamada, ülkemizdeki kiralama firmalarının makine parkındaki adetler ile karşılaştırdığımızda hâlâ yeterli olmadığını görmekteyiz.

Dernek olarak 2022 sonunda yaptığımız araştırma çerçevesinde, ülkemizde 23.000 adet civarında makinenin kiralama parklarında ve nihai kullanıcılarda olduğunu öngörüyoruz. Ülkemizde her 100 bin kişiye 15 platform düşerken, bu rakam nüfus olarak bize en yakın olan Almanya’da ise 65 adet platformdur. Bu da ülkemizdeki pazarın 5 kattan daha fazla büyüyeceğini göstermektedir.

“Gün sayısındaki artış bile sektörün büyümesinin bir yansımasıdır”

Bu büyümede Platform Günlerinin öneminin altını çizmekte fayda vardır. 2021 yılında pandemiden çıktığımız zaman Pendik’te 1 gün yaptık, 2022 yılında burada 2 gün yaptık ve bu sene 2023 yılında ise 3 gün olarak yapacağız. Gün sayısındaki artış bile sektörün büyümesinin bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı. Saruhan Günaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

Etkinliğine katılım sağlayan tüm firmalara, vakit ayırarak gelen tüm ziyaretçilere, açılışta bizleri yalnız bırakmayan; ARED - Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şahin ACAR’a, İMMB - İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halide RASİM’e, ETMD - Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemil TOPAK’a, IPAF’a, Türkiye'nin Makinecileri / Makine İhracatçıları Birliğine, İSG Ekipman Sponsoru Kaya Safety Firmasına, Derneğimiz Tüm Yönetim Kurulu Üyelerine, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Abdullah Tuncer’e ve organizasyonu birlikte düzenlediğimiz Hybrid İletişim Genel Müdürü Sayın Gökhan Kuyumcu’ya, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığına, etkinliğe destek veren sektörel basından Forum Makina, Material Handling ve Vinç Platform dergilerine, yurt dışından gelen tüm misafirlerimize, etkinlik alanını bizlere tahsis eden Autodrom yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız.

Canlı ürün demoları yoğun ilgi topladı

Konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek tamamlayan Saruhan Günaydın, PLATFORMDER Yönetim Kurulu Üyelerini ve açılışa katılan Dernek Başkanları Şahin ACAR, Halide RASİM ve Cemil TOPRAK’ı kürsüye açılış kurdelesini kesmek üzere davet etti. Kurdele kesimi sonrası hatıra fotoğrafının çekilmesinde sonra, Platformder Yönetim Kurulu üyeleri katılımcı stantlarını gezerek teşekkürlerini ilettiler.

Platform Günleri 2023’te; Acarlar Makine, Akümser Akü, Arşimet, Biglift, Brs Akü, Çağdaş Forklift, Els Lift, Ertek, Global Makine, Lgmg, Liftmak, Liftser, Maats, Mak-Ser Platform, Önder Grup, Rasim Makine, Sader Battery, Saraylı, Sif JCB, Soylu Vinç Platform, Tekmak İstif, Tim Forklift, Tysim, Uygunlar, Vesa Platform, Zafer Lift ve Zoomlion stantları ile yer alırken, Kaya Safety İSG Ekipman Sponsoru oldu.

Etkinlik boyunca demo alanında firmalar, ürünlerinin tanıtımını uygulamalı olarak yaparken, etkinliğe katılan firmalar ayrıca kurulan sahnede toplu satış yaptıkları firmalar ile satış sözleşmelerini imzaladılar. Etkinlik alanına kurulan dijital uygulama alanlarında katılımcılar fotoğraf çektirerek #platformgunleri2023 hashtag’ı ile yayınladılar.

Etkinliği, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi İş Makinaları Bakım ve Onarım Bölümü öğretmen ve öğrencileri de ziyaret etti.

Youtube video linki: https://youtu.be/J35SuFqs41w?feature=shared

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina