Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Platformder, sektörün gündemini Ankara’ya taşıdı
Platformder, sektörün gündemini Ankara’ya taşıdı

Platformder, sektörün gündemini Ankara’ya taşıdı

Plaformder’in yeni yönetim kurulu üyeleri, sektörde yaşanan problemleri, çözüm önerilerini ve sektörün taleplerini yetkililere aktarmak amacıyla 1 – 2 Ağustos 2019 tarihlerinde Ankara’da bir dizi önemli ziyaret gerçekleştirdi.

Platformder yönetimi, iki gün süren program kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, KOSGEB ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlıklarındaki yetkililerle görüşmelerde bulundu.

İlk ziyaretlerini Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştiren Platformder, Personel Yükseltici Platform operatörlüğü konusunda yaşanan problemleri ve sektörün taleplerini yazılı olarak şube müdürü Ahmet Şivan Akdağ aracılığıyla Genel Müdürlüğe iletti.

Programın ikinci ziyareti kapsamında, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri, personel yükseltici platformların müfredata ders olarak eklenmesi, motorlu araçlar alanında gelişen teknolojiler doğrultusunda bir zümre toplantısı yapılarak müfredatın yeniden gözden geçirilmesi ve eğiticinin eğitimi konularındaki görüşlerini genel müdür Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ile paylaştı.

Programın ilk gününde son olarak KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ’ı ziyaret eden Platformder yönetimi, Personel Yükseltici Platform sektörünün KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanmasını talebinde bulunurken, Akdağ’ın sektörün taleplerini değerlendirerek gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade ettiği bildirildi.


Platformder, son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı İSGÜM İş Ekipmanları bölümüyle ortak çalışmalar yürütmek maksadıyla çalışma ziyaretinde bulundu. Platformder, Yönetim Kurulu Başkanı Servet Ayhan, İSGÜM ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada iş ekipmanlarının kullanımı ve periyodik kontrolleri ile ilgili olarak İSGÜM ile iş birliğine giderek uygun ekipman kullanımlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Bu amaçla 8 Ağustos’ta Yükseltilebilen Seyyar İş Platformlarının Periyodik Kontrolleriyle ilgili bir çalıştayın düzenleneceğini, yine İSGÜM başta olmak üzere ve ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarının da katılımı ile 24 Ekim’de özellikle iş güvenliği uzmanlarına yönelik bir seminer düzenleneceği bilgisini verdi.


İSGÜM başkanı Erol Tekçe ise, iş ekipmanlarının kullanımı ve periyodik kontrolleri ile ilgili yetkili kurum olarak Platformder ile her türlü iş birliğinden yana olduklarını ifade etti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina