Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - PLATFORMDER VE IPAF BİRLİKTE YÜKSELMEK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
PLATFORMDER VE IPAF BİRLİKTE YÜKSELMEK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Platformder ve IPAF birlikte yükselmek için güçlerini birleştirdi

Uluslararası Platform Federasyonu (IPAF - International Powered Access Federation) ile Platformder arasında, iki kuruluşun üyelerinin, daha geniş ve güçlü bir sektör olması adına birlikte çalışabilmek, gelişmiş kaza raporlamasında işbirliği yapmak, personel yükseltici platform operatörleri için kaliteli eğitimleri teşvik etmek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla daha iyi bir çalışma ve iş birliği ortamı oluşturmak ve güvenlik standartlarının geliştirilmesine ve uygulanmasına yardımcı olmak adına iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolün, resmi evrakların tamamlanması ile yürürlüğe gireceği belirtiliyor. İş birliği protokolü ile ayrıca personel yükseltici platform sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmesi, kariyer fırsatlarının teşvik edilmesi, Türkiye'deki pazar ve güvenlik faaliyetlerinin gelişiminin aktif olarak desteklenmesi, etkinlikler ve konferanslar üzerinde birlikte çalışılması da sağlanacak. IPAF'ın teknik rehberlik ve güvenlik belgeleri Türkçe‘ye çevrilerek, daha güçlü bir platform endüstrisiyle ilgili en iyi uygulamalar sektör temsilcileriyle paylaşılacak.

İş birliği protokolünün hayata geçirilmesine katkıda bulunan IPAF Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Romina Vanzi, Platformder ile bundan önce de ortak çalışmalar yaptıklarını belirterek, “2019 yılında Dubai’de gerçekleştirilen IPAF Zirvesinde, Platformder adına Rent Rise Genel Müdürü Erhan Acar bir sunum gerçekleştirmişti. Bunun akabinde zaten çok olumlu ve üretken bir iş birliğini resmileştirmek her iki taraf için çok iyi oldu” dedi.

Platformder Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saruhan Günaydın, iş birliği protokolü ile ilgili olarak, “İş birliği protokolünün imzalanmasıyla, Türkiye'de ve daha geniş bir bölgede platformların güvenli kullanımını teşvik etmek için rehberlik belgeleri ve pazarlama girişimleri nin üretilmesi ve tanıtımı gibi proje ve çalışmalarda iş birliği yapmayı umuyoruz. Başta sağlık ve güvenlik rehberliği ve mevzuatı olmak üzere ortak hedeflerimizi ilerletmek ve sektörümüzdeki herkes için kaliteli eğitimi teşvik etmek için IPAF ile birlikte hareket etmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

IPAF CEO ve Genel Müdürü Peter Douglas da yaptığı açıklamada, kurumlar arasındaki iş birliğinin resmileştirmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Birlikte sektörün daha iyi tanınmasını, ortaklaşa çalışmayı, karşılıklı en iyi uygulamalarda iş birliği için yeni fırsatlar aramayı, kamu ve özel sektörde, iş sağlığı ve güvenliği ve diğer ilgili sanayi kuruluşlarına sektör için birlikte farkındalık oluşturmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Platform sektöründeki üretici, satıcı, kullanıcı, kiralama ve eğitim firmalarını temsilen, kâr amacı gütmeden, 1983 yılında kurulan Uluslararası Platform Federasyonu (IPAF), platformların verimli ve güvenli şekilde kullanılması için küresel anlamda çeşitli faaliyetler gösteriyor. Dünya üzerinde çalışan tüm platformların ortak bir forum alanı olarak da tanımlanan IPAF’ın, platformların tasarım, güvenlik ve test prosedürlerinin geliştirilmesinde önemli oranda katkı sağladığı da belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina