Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - PLATINUM USED ile yeni gibi güvenilir ikinci el iş makineleri
PLATINUM USED ile yeni gibi güvenilir ikinci el iş makineleri

PLATINUM USED ile yeni gibi güvenilir ikinci el iş makineleri

Rekabet, yapılan her işte uzmanlaşma ve dolayısıyla gelişim sağlıyor. Kâr marjlarının daha yüksek olduğu geçmiş yıllarda, iş makinesi kullanıcıları makinelerinin ikinci el değerini fazla göz önünde bulundurmaz, makine gözlerinden düşünce üçüne beşine bakmaz satıp yenisini alırlardı.

Günümüzdeyse gerek artan rekabet sebebiyle azalan kârlar gerekse yükselen döviz ve faizle birlikte zorlaşan satın alma koşulları, iş makinelerine olan bakış açısını önemli ölçüde değiştirdi. İhtiyaç sahipleri artık hemen yeni bir makine almak yerine kiralamayı veya ikinci el makineleri de seçenekler arasında değerlendiriyorlar. Bu durum, otomotivde olduğu gibi iş makinelerinde de ikinci el makine pazarını güçlendiriyor.

Komatsu iş makinelerinin yanı sıra Volvo Trucks, Crown, Dieci ve Terex Finlay markalarının distribütörlüğünü yürütmekte olan Temsa İş Makinaları, Platinum Used markası ile ikinci el iş makineleri alanındaki hizmetlerini yeni bir boyuta taşıdı.

Firmanın geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiği İstanbul Sancaktepe’deki Platinum Used Showroom’da İkinci El ve Kiralama Grup Müdürü Caner İstanbul ile bir araya gelerek konu hakkında bilgi aldık.

Platinum Used nedir?

Platinum Used, Temsa İş Makinaları’nın müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ikinci el ve garantili iş makinelerini bir çatı altında topladığı yeni markasıdır.

Bu fikir nasıl gelişti?

Bilindiği üzere ülkemizde ikinci el otomobil ticareti yapan işletmelere, sattıkları araçlar için belirli bir garanti verme zorunluluğu getirildi. İş makinelerinde ise böyle bir uygulama bulunmuyor. Dolayısıyla makine ihtiyacı olan müşterilerimiz genellikle geçmişini bilmedikleri ve çalışmaları esnasında onları yarı yolda bırakabileceğinden çekindikleri bir ikinci el makine yerine, sıfır makine almayı tercih ediyorlar.

Platinum Used ile sektöre yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize sıfır ve klasik bir ikinci el makine seçenekleri dışında, Temsa İş Makinaları’nın güvencesi altındaki Platinum Used sertifikalı ikinci el iş makineleriyle üçüncü ve güvenilir bir alternatif daha sunuyoruz.

Müşterilerinize nasıl bir güvence veriyorsunuz?

Platinum Used sertifikalı makinelerin en büyük özelliği, kullanılmaya başlandığı andan bugüne kadar tüm bakım ve onarımlarının yetkili servislerimiz tarafından düzenli olarak yapılmış olmasıdır. Dolayısıyla kullanım alanları ve bakım geçmişi net olarak bilinen bu makinelerle ilgili olarak müşterilerimizin aklında en ufak bir soru işareti olmuyor.

Müşterilerimiz Platinum Used sertifikalı makinelerimizi incelemeye geldiklerinde, onlara makinenin daha önce hangi işlerde, hangi güç modlarında çalıştığı, ne kadar yakıt tükettiği, yapılan bakım ve onarımları içeren kapsamlı bir bilgilendirme dosyası da sunuyoruz.

Dosyada makinenin ilk haliyle birlikte son halinin fotoğrafları da yer alıyor. Zira iş makineleri sektöründe yapılan revizyonlar her zaman kafalarda bir soru işareti oluşturur. Örneğin makinenin arka ağırlığı boyandıysa, alıcının aklında acaba bir darbe mi aldı şeklinde bir şüphe uyanabilir. Bizim dosyamızda müşterimiz o arka ağırlığın boyanmadan önceki halini de görebilir.

Sertifikalı makinelerimiz için müşterilerimize; motor, şanzıman, hidrolik pompa, vb. ana komponentleri için 6 ay veya 1.000 saat garanti veriyoruz. Ve bu garantiyi verirken, yeni bir makine alırken olduğu gibi makineyi teslim aldıktan sonra tüm bakım ve onarımlarının yetkili servislerimiz tarafından yapılması şartını koyuyoruz.

İkinci el ama sanki yeni gibi hizmet veriyorsunuz, değil mi?

Kesinlikle. İkinci el makine denildiğinde akla hep kötü durumdaki makineler gelir. Bizim amacımız ise Platinum Used sertifikalı makinesi şantiyesine indiği zaman müşterimizin yeni bir makine aldığı hissini yaşamasıdır. Bizim için en önemli nokta budur.

Makinelerin satışı esnasındaki ticari işlemlerin tamamını Temsa İş Makineleri bünyesinde organize ediyoruz. Devir işlemlerinde destek vererek müşterilerimize bu farklılıktan yararlanmalarını sağlıyoruz.

Ayrıca bu makinelerimizi de aynı yeni makinelerde olduğu gibi yetkili servislerimiz müşterilerimize teslim ediyor. Doğru bakım ve kullanıma yönelik bilgi ve eğitim veriyorlar. Böylece müşterimiz makineyi alırken ve kullanırken herhangi bir sorun yaşamadan, makinesine güvenerek kendi işine odaklanabiliyor.

Hangi makineleri sunuyorsunuz?

İkinci el Platinum Used sertifikalı ikinci el makine programımızda ilk aşamada distribütörü olduğumuz Komatsu marka iş makineleri ve forkliftler yer alıyor. Şu an parkımızda ekskavatörden dozere geniş bir ürün gamında, Platinum Used sertifikalı makineler bulunuyor.

Önümüzdeki dönemde gerek iş makineleri gerekse istif makineleri anlamında, öncelikle distribütörü olduğumuz makineler kapsamında parkımızı güçlendirerek müşterilerimize daha fazla alternatif sunmayı hedefliyoruz. Kriterlerimizi sağlayan farklı marka iş makinelerini de gelecekte bu çatı altında sunabiliriz.

Makineleri nereden temin ediyorsunuz?

Temsa İş Makinaları olarak çok ciddi bir kiralama filosuna sahibiz. Platinum Used sertifikalı makinelerimizin ilk kaynağı bu kiralama filosundan gelen makinelerdir. Bunun haricinde müşterilerimizden yeni makine alımları esnasında takas yoluyla gelen makineleri de değerlendiriyoruz. Üçüncü bir kaynağımız ise bizim ‘ticari alım’ olarak nitelendirdiğimiz, yeni makine almadan makinesini satmak isteyen müşterilerimizdir.

Her ikinci el makine Platinum Used sertifikası alabiliyor mu?

Hayır. Daha önce de belirttiğim üzere, öncelikle makinenin bugüne kadar olan tüm bakım ve onarımlarının yetkili servislerimiz tarafından yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca makinelerin 4 yaş ve 10.000 saati aşmamış olmasını tercih ediyoruz.

Bunun akabinde, sertifikamıza aday olan her makine, uzmanlarımız tarafından, ‘101 nokta kontrolü’ olarak adlandırdığımız hassas bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Bunu başarıyla geçen makinelerde eğer gerekiyorsa, marka imajımıza ve güvenirliliğimize zarar vermeyecek şekilde bakım ve onarımlar yapılıyor. Bu aşamada yapılan tüm işlemleri tamamen şeffaf bir şekilde müşterilerimizle paylaşıyoruz.

101 nokta kontrolünü aşamayan makineler ise ikinci el makine parkımızda sertifikasız olarak sunuluyor.

Müşterileriniz bu yeni hizmetinizi nasıl karşıladı?

Sancaktepe tesisimizin açılışını yaptığımız ağustos ayından bu yana yoğun bir ilgiyle karşılandık. Komatsu sahibi olsun veya olmasın çok sayıda müşterimiz burayı ziyaret etti ve geçen kısa süre içerisinde ziyaretlerin çoğu satışa dönüştü.

Platinum Used programımızın sağladığı güven ile müşterilerimizin ikinci ele bakış açısı değişti. Ayrıca mevcut Komatsu müşterilerimiz de eğer bugün makinelerine özen gösterirlerse, ileride satacakları zaman ne kadar kârlı çıkacaklarını görebiliyorlar.

Biz Temsa İş Makinaları olarak yeni, ikinci el ve kiralık makine seçeneklerimiz ve etkin satış sonrası hizmet desteğimizle her zaman müşterilerimizin yanındayız.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina