Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Quick Lift Makine’den yerli otonom forklift ve istifleme makinesi çözümleri
Quick Lift Makine’den yerli otonom forklift ve istifleme makinesi çözümleri

Quick Lift Makine’den yerli otonom forklift ve istifleme makinesi çözümleri

Forklift, istif makinesi, depolama ekipmanları sektöründe Yale ürün grubu ile faaliyet gösteren Quick Lift Makine, Koç Holding Tasarım Entegrasyon ekibi ile geliştirilen hem otonom hem manuel kullanıma uygun şekilde çalışan forklift ve istifleme makinelerini tanıttı.

WIN Eurasia Fuarı’nda hazırlanan özel demo alanında ziyaretçilerin beğenisine sunulan Yale marka otonom cihazlar büyük ilgi çekti. Üretim tesislerinin ihtiyacı tanımlı işleri tamamen otonom olarak yapan forklift ve istif makinelerinin, ekstra yüksek maliyetli alt yapı yatırımlarına da ihtiyacı bulunmadığı belirtiliyor.

“Otonom cihazlar 24 saat durmaksızın çalışabiliyor”

Yale Türkiye - Quick Lift Marka Müdürü Barış Can, otonom makinelerin özellikleri hakkında şunları söyledi:

Forklift ve istif makinelerin otonom dönüşümünü yapıyoruz. Yerli çözüm ortaklarımızla birlikte bu dönüşüm için çalışıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de otonom cihazlar son dönemde oldukça yaygınlaştı. Bizim ürettiğimiz otonom cihazlar gerektiğinde manuel olarak da kullanılabiliyor. İşletmeler piyasada olan otonom cihazları kullanıyordu, farklı işler için ise manuel makinelere ihtiyaç duyuluyordu. Sergilediğimiz ürünler hem otonom hem manuel olarak kullanılma özelliğine sahip. Bu sebeple işletmelerin farklı türde makinelere yatırım yapmasına gerek kalmıyor. Otonom cihazlar 24 saat durmaksızın çalışabiliyor.

Akıllı makineler, akıllı çözümler…

Doğal navigasyon yöntemi kullanan sistem, çalışacağı alanı kendisi öğreniyor ve ekstra bir yönlendirmeye ihtiyaç duymuyor. Sistem ayrıca makinelerin anlık olarak takibi, kullanım oranları, çalışma esnasında hangi noktalarda hangi sebeplerden dolayı durdukları gibi birçok veriyi analiz edip raporlama da yapabiliyor. Böylece üretim süreçlerinde nerelerde iyileştirmeler yapılabilir, verimlilik nasıl artırılabilir buna dair detaylı analizlerle karar vermeniz mümkün olabiliyor.

Otonom cihazların yük pozisyonlama hassasiyeti 2 mm’ye kadar sağlanabiliyor. Sistem sadece taşımada otonom olmanın ötesinde, pek çok entegrasyona da açık hale getirilebiliyor. Yerli çözümler ve yazılımlar ile tüm bu ve daha pek çok avantajı bir arada sunan Yale otonom forklift ve istif makineleri, üretim maliyetlerine olumlu etki yaparak verimliliği de artırıyor.

Fabrikada tamamen otonom çalışan Yale forklift ve istif makineleri enerji doluluk oranlarını da kendisi takip ediyor. Bataryası azalan istif makinesi, temassız şarj yöntemi ile kendi kendini şarj edip tekrar çalışma sahasına dönerek kaldığı yerden işine devam edebiliyor.

Yale geniş ürün hattı ile dikkat çekti

Fuarda ikinci bir stant ile müşterilerine Yale’in dizel ve akülü forklift seçeneklerini sergileyen Quick Lift, istif çözümleri ile de dikkat çekti. İleri teknolojisi, güçlü ve sağlam yapısı ile işletmelerin ihtiyacı çözümleri tek çatı altında toplayan Yale, geniş ürün hattı sayesinde avantajlı çözümleri bir arada sundu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina