Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Raimondi, yeni luffer vinci ile en yüksek kaldırma kapasitesi sunuyor
Raimondi, yeni luffer vinci ile en yüksek kaldırma kapasitesi sunuyor

Raimondi Cranes, yeni luffer vinci ile en yüksek kaldırma kapasitesi sunuyor

Raimondi Cranes, luffer serisinde bugüne kadarki en güçlü kaldırma vinci olan yeni LR372 kule vincinini tanıttı. Yeni nesil yüksek performans vinçleriyle donatılan 370 ton sınıfındaki LR372, 60 metre pergel uzunluğu ve iki düşme konfigürasyonunda maksimum 20.000 kg kapasite sağlıyor.

Raimondi Cranes İcra Kurulu Başkanı Domenico Ciano, “Dahili testlerimiz ve yasal prosedür kontrollerimizi takiben, LR372 toplam üç ay boyunca test aşamasındaydı. Bu kısa süre, vincin ana tasarım mühendisliğinin, geçen yıl piyasaya sürülen LR330 modelinin temel alınması sayesinde mümkün oldu. LR372’nin en önemli özelliği, kuleye iki farklı şekilde monte edilebilmesi: bunlardan biri, dahili bir tırmanma sistemi için 2.0 metre genişliğindeki yeni GR5H kulesi veya standart, harici ve dahili tırmanma yapılandırmaları için 2.3 metre genişlikteki GR6 kule serisi (GR6B, GR6 ve GR6L dahil).” dedi.

Yukarıda bahsedilen kulelerin tümünde, kurulumu kolaylaştıracak farklı vinç uzunlukları bulunuyor. GR6L kuleleri, seyahat sistemi olan veya olmayan yeni 6 x 6 metre dikme çapraz tabanına ek olarak gömülü bacaklara ve 8 x 8 üzerine, GR5H kuleleri ise gömülü elemanlara ve 6 x 6 metre dikme çapraz tabana monte edilebiliyor.

Raimondi’nin hem LR372'de hem de LR330'da enerji tüketimini azaltarak vinç performansını optimize edecek yeni bir motor geliştirmek için tedarikçisiyle iş birliği yaptığını belirten Ciano, “Raimondi’nin mühendislik ekibi, LR372’de kurulan yeni vinçler dahil olmak üzere yeni LR372’nizin tasarımını altı ayda tamamladı. Mekanik ve kontrol sistemi tasarımları arasında kullanım kolaylığı, bakım erişilebilirliği ve yapısal dayanıma odaklanarak 2.000 saatten fazla yatırım yaptık.”

“Yeni 75 kW vincini kullanan LR372 modelinde, standart bir acil durum freni bulunuyor. Pergelin 14,5 ° 'den 85 °' ye yükseltilmesi ise tam yükte yaklaşık 2,1 dakika sürüyor. “Kaldırma hareketi açısından, LR372, 880 metre halat kapasitesine sahip 110 kW vinçle çalıştırılıyor ve standart bir özellik olarak hidrolik acil fren bulunuyor. Üstün davul kapasitesi sayesinde LR372, iki düşüşle 380 metreye ve bir düşüşle 820 metreye kadar çalışabilir. LR372, dakikada yaklaşık 256 metre maksimum kaldırma hızına erişebiliyor.”

“Raimondi Cranes Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Mauro Masetti, “İlk iki LR372 modelimizi, 222 ve 228 metre yükseklikte kurulması için Güney Kore’nin Busan şehrindeki resmi distribütörümüz Hansung Prime Co. firmasına göndereceğiz. Güney Kore'nin ardından Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı'ndaki müşterilerimizin de LR372’yi kullanmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina