Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Rekarma, Giant ürünleriyle kompakt makine pazarındaki hedeflerini yükseltti
Rekarma, Giant ürünleriyle kompakt makine pazarındaki hedeflerini yükseltti

Daha önce farklı markalarla iş birliği içerisinde olması dolayısıyla kompakt makine sektörüne yabancı olmayan Rekarma, Haziran 2016 itibariyle Hollanda menşeli Giant mini yükleyici, teleskobik lastikli yükleyici ve telehandler ürünlerinin distribütörlüğünü üstlendi.

Rekarma, güçlü ürün gamı ve farklı sektörlere hitap eden ataşman seçenekleriyle birlikte daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmayı hedefliyor. Rekarma Satış Temsilcisi Mustafa Kemal Sağlam, Giant ürünlerinin öne çıkan yönleriyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Rekarma Satış Temsilcisi Mustafa Kemal Sağlam

Giant, hangi alanlarda uzmanlaşmış?

4 adet segment var. Biri daha çok tünel faaliyetleri için uygun, ayakta kullanılan, yaya kumandalı nokta dönüşlü mini yükleyici. Bir diğeri normal bomlu 800 kilogramdan 4,5 tona kadar değişen kaldırma kapasitelerine sahip lastikli yükleyici. 4,5 metreye yükleme yapabilen teleskobik bomlu yükleyici ve çiftlikler için uygun mini telehandler da diğer 2 segmenti oluşturuyorlar.

Ne kadarlık bir ataşman çeşitliliğinden bahsedebilirsiniz?

100’ün üzerinde diyebiliriz, neredeyse her sektöre hitap ediyoruz. Kova, palet çatalı gibi ataşmanları operatör yerinden inmeden değiştirebiliyor. Bu işlem yaklaşık 30 saniye sürüyor. Hidrolik olanlar da çoklu hidrolik bağlantı sistemi sayesinde tek bir hareketle değiştirebiliyor. Hidrolik bağlantılarda hiçbir şekilde yanlış takma, yağ kaçırma gibi sorunlar olmuyor. El gazı opsiyonel özelliği sayesinde ataşmana giden yağ basıncı el gazıyla ayarlanıyor. Böylece operatör tüm gün gaz pedalına basmak zorunda kalmıyor. Bu da yakıt avantajıyla verimli çalışmayı beraberinde getiriyor. Ayrıca bütün ataşman bağlantı plakaları hidrolik kilitlemelidir. Operatör yerinden inmeden bağlantı braketini doğrudan pimleri hidrolik levye sayesinde takabiliyor. Giant’ın bünyesinde olmayan piyasadaki farklı ataşmanlar da makinelere kolayca uyum sağlayabiliyor.

Ürünleri sektörde ön plana çıkaracak olan özellikler neler?

Başka makinelerde olmayan patentli stabilo sistemimiz var. Belden kırma yükleyicilerde bütün tekerlekler yere basacak şekilde ön şasi her zaman dalgalanır. Ön bom kaldırıldığında lastik engebeli araziye düştüğünde ön şasi sağ veya sola yatar. Bu da bazı konularda risk taşır. Çünkü yük ağırsa makineyi tamamen devirebilir. Giant’ın oluşturduğu stabilo sisteminde makine, rijit belden kırmaya dönüşüyor. Ön kısım sağa veya sola dalgalanmadığı için tek eksende dönüyor. Dolayısıyla bom kaldırarak veya ağır yükte makine devrilmeden ilerlemeye devam ediyor. Stabilo sisteme sahip makinelerde bu sistemi aktif ya da deaktif etme şansı bulunuyor. Bunun dışında hidrolik sistemlerde kullanılan Bosch Rexroth ve motorda kullanılan Kubota markalarının kalitesi de tartışılmaz. Ayrıca yine distribütörlüğünü yaptığımız RDS yük tartım sistemlerini Giant makineleri için opsiyonel olarak sunuyoruz. Kaldırılan yükü anında ekrana yansıtma, bu yükün toplamını alma veya opsiyonel olarak yazıcıdan çıktısını alma gibi özellikleri mevcut.

Hangi sektörleri hedefliyorsunuz?

Başlıca sektörlerimiz; tarım, hayvancılık, endüstriyel tesisler, peyzaj ve inşaat. Çünkü bu makineler bir işletmenin en büyük yardımcısı. Tek bir makineyle yük kaldırma, paletli yük kaldırma, toprak taşıma, talaş serpme, süpürme, çapalama, çim biçme, basınçlı yıkama gibi işler yapılabiliyor. Endüstri tarafında ise organize sanayi bölgeleri için süpürgeden kırıcıya ve yeşil alan bakım ataşmanlarına kadar hitap ediyor.

Röportajın devamı Forum Makina Eylül 2016 sayısında...

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina